Gustafs favoritmat

Häromdagen stod jag och gjorde en grov planering av vad vi skulle äta under veckan. En av rätterna skulle bli grillade kycklingklubbor och då berättade jag för barnen hur gott det är med nygrillad kyckling. Då hakar Gustaf på och säger: Mamma, min favoritmat är blodpudding med lingonsylt. Kan vi äta det? Vad gör man inte för sina barn?! Självklart ska vi ha det till middag idag!

Jag köpte hem Barnens blodpudding från Lithells som har lägre fetthalt och lägre energivärde än de flesta andra blodpuddingar på marknaden. Den är med andra ord hyffsat nyttig! Till blodpuddingen blev det skinka, hemkokt ligonsylt, keso och vitkålssallad. Riktigt gott tycker jag!

Lingonsylt, drygt 1 l sylt

1 kg lingon
2 dl vatten
500 g socker

Lägg rensade och sköljda bär i en gryta och häll på vatten. Koka bären 6-8 minuter, skumma om det behövs. Dra grytan från plattan och rör ner sockret, 1 dl i taget tills allt socker är löst. Ös upp sylten på rena varma burkar. Fyll ända upp och skruva omedelbart på lock.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.