30 om dagen

30 om dagen av Johanna Toftby

30 om dagen av Johanna Toftby

Namnet Johanna Toftby klingar säkert bekant hos många av er. Hon medverkade i andra säsongen av Ensam mamma söker 2008. Jag har själv aldrig sett denna dating-såpa men flera hundra tusentals tittare följde programmet när det gick. Serien går ju fortfarande varje år så populäriteten håller i sig. Idag är Johanna entrepenör och influencer på heltid med en av Sveriges största bloggar där hon inspirerar ca 60 000 läsare varje vecka att leva och må bättre. Nu kan hon också titulera sig författare. I september kommer hennes första bok, 30 om dagen ut.

Älskar att slappna av med en god bok.

Älskar att slappna av med en god bok.

Boken 30 om dagen – En livsresa är Johannas berättelse om sitt livs historia. Historien tar sin start när hon födde sin son Louis. Louis föddes oktober 1996, nästan tre månader för tidigt. Bara en dryg timme senare var Louis borta igen för att aldrig komma tillbaka. Förlossningen och sonens korta liv var början på en flera år lång mardröm för Johanna där en panikångest blev ständig följeslagare och tog över hennes liv. En mycket klarsynt läkare skrev till slut ut 30 om dagen. Inte tabletter som Johanna först trodde utan 30 minuters motion.

Privata familjebilder.

Privata familjebilder.

Johanna går igenom mycket tiden efter detta. Hon får två fina barn men går också igenom en uppslitande skilsmässa. Skaffar sig utbildning och blir frisör men känner sig ändå otillräcklig. Söker och kommer med i Ensam mamma söker men träffar ändå inte den stora kärleken. Rör sig minst 30 minuter om dagen men går ändå upp i vikt. Skaffar en blogg som växer, men har nättroll som vill henne illa. Ständigt med ormen, panikångesten, lurande bakom närmaste hörn. Till slut, kanske i och med mötet med kärleken Janne, inser hon att hennes liv och livsstil inte är hållbart. Hon städar upp i sitt liv, satsar helhjärtat på blogg, bra mat och motion. Allt medan ormen tar mindre och mindre plats i hennes liv.

Idag mår Johanna mycket bättre och vill med boken hjälpa och stödja andra som befinner sig i liknande situation. Boken som inte fanns tillgänglig när hon behövde den som bäst.

Den mer ytliga delen med sminktips, träningstips och recept.

Den mer ytliga delen med sminktips, träningstips och recept.

En mycket öppenhjärtlig bok där vi får ta del av Johannas innersta rädslor och tankar. Mycket modigt. Från att öppna sig på djupet får vi också lära känna ytligare delen av Johanna genom tips på yttre välmående med sminktips, träningstips och recept.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Linda skriver:

    Du fick mig inspererad till att läsa vidare.
    Alla har vi mått dåligt någon gång i vårt liv och alla tips om hur man kan må bättre tas emot ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *