Sockerfri äppelmos

Sockerfri äppelmos

Sockerfri äppelmos

Hösten står för dörren. Äppelträden svämmar över av svenska, underbara söta äpplen. Mer äpplen än man någonsin hade kunnat föreställa sig. Man hinner knappt grädda äppelkakan innan det kommer fler äpplen. Man vill gärna ta tillvara varenda äpple men inspirationen tryter till vad man kan göra med dessa godsaker. Jag ska försöka ge er mina bästa recept och först ut är sockerfri äppelmos.

Älskar de äpplen jag har i min trädgård.

Älskar de äpplen jag har i min trädgård.

Röda och krispiga äpplen.

Röda och krispiga äpplen.

Moskok!

Moskok!

Bästa hemgjorda äppelmoset!

Bästa hemgjorda äppelmoset!

Efter att ha testat detta enkla och sockerfria recept på hemmagjort äppelmos kan jag lova att du aldrig kommer köpa varianten i butik mer. Det är syrligt men ändå sött och smaken är mumma! Gör det gärna lite grovt. Då moset inte innehåller något socker är hållbarheten i kylen kort, men lägg i små burkar och lägg i frysen. Perfekt att ta fram vid behov!

Sockerfri äppelmos

3 st äpplen
3 msk vatten
äkta vaniljpulver
kanel

Skala och hacka dina äpplen. Koka upp vatten i botten på en kastrull och lägg i äppelbitarna. Låt koka tills bitarna blir mosiga. Mosa äppelbitarna för hand och smaka av med vaniljpulver och kanel. Häll upp i rena, varma burkar och skruva genast på locket för vakumbildning. Låt svalna och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *