Kiviks camping på underbara Österlen

Soluppgång i Kivik.
Soluppgång i Kivik.

Efter en härlig frukost i solskenet i Karlskrona hamn gav vi oss väg till en av höjdpunkterna på årets resa, Österlen. Jag har länge velat åka hit och hade gärna stannat längre men jag fick i alla fall en försmak av vad Österlen har att erbjuda. Vi åkte genom ett ganska platt landskap med böljande kullar, slingrande vit kustremsa och vackra äppelodlingar och landade slutligen på Kiviks camping på underbara Österlen.

Kiviks Camping ligger på en väldigt naturskön plats. Det är bara en kort promenad ner till havet och en vidsträckt vit otroligt vacker sandstrand. Den ligger dessutom precis bredvid fältet där Kiviks årliga marknad håller till. Campingen har 130 campingplatser, varav 100 är elplatser. Platserna är väl tilltagna. Det finns miljöstation, tvättstuga och servicehus (dusch mot betalning).  

Det första vi gjorde när vi kom fram var att gå ner till stranden. Alltså så vackert! Den vita, mjuka sanden mellan tårna – WOW! Det var tyvärr inte badväder men vi njöt ändå av de vackra vyerna.

Efter en god natts sömn startade jag morgonen med en kortare löptur i ”staden”. Solen sken och jag sprang dels längs äppelodlingarna, dels ner till strandpromenaden, tog in det vackra och bara njöt!

Efter frukost åkte vi iväg till Stenshuvuds nationalpark. Jag rekommenderar att vara där tidigt. Det är välbesökt och blir snabbt fullt på parkeringen. Stenshuvuds nationalpark är Sveriges sydligaste nationalpark. Nationalparken är täckt av lövskog, särskilt avenbok, och det finns en strand där man kan bada på sommaren och promenera året runt. Berget består av tre toppar där den norra är högst och mest populär för vandringar med sin magnifika utsikt över havet. Vi gick en av de kortare lederna på ca 45 minuter och fick njuta av alla tre toppar. Så vackert!

Nästa stopp blev Kiviks musteri. Jag var sugen på att ta en rundtur och njuta, uppleva och lära mig allt om äpplen, must och cider. Familjen var dock inte med på noterna så det blev en shoppingrunda i musteributiken och en lunch i restaurangen Kärnhuset. Jag och Gus åt rökt lax med potatissallad, Filippa och Mattias åt Ceasarsallad. Gus ratade allt utom fisken och en tomat så jag delade nobelt med mig av min fisk och åt istället det han ratade – klassiskt mammamanér! Små portioner, väldigt dyrt men fräscht och gott är min recension.

Efter lunchen bar det av till nästa anhalt, Kåseberga för att se Ale stenar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *