Hannu Sarenström gästspelar på Kalf & Hansen
Nu är det dags igen för en gästkock att skapa en egen rätt på min favoritrestaurang Kalf & Hansen. Det är den välkända mat- och trädgårdsprofilen Hannu Sarenström som tar över rodret. Hannu Sarenström är hyllad som författare och föredragshållare, känd för sina inspirerande kok- och trädgårdsböcker. En självlärd trädgårdsguru med en magisk förmåga att få saker att se vackra ut och mat att smaka gott vilket i sig är en konst. Jag har boken Hannus jordiga hemma, en helt magisk bok för övrigt som jag måste damma av och börja använda!
Hannu bodde i sitt hem på Kinnekulle i flera år där han skapade en unik trädgård som folk åkte till från hela Sverige för att besöka. Numera finns han i byn Kädeby på Langeland i Danmark för att skapa nya trädgårdar. Langeland är även platsen som inspirerat maträtten som Hannu skapat för Kalf & Hansen. Den som består av bland annat rödkål, grönkål, hjortköttbullar smaksatta med mejram samt vitlöksost. Allt självklart ekologiskt.
Jag besökte restaurangen vid Mariatorget idag och lät mig väl smakas av denna rätt. Det var helt klart den bästa gästspelsrätten av alla hittills! Hjortköttbullarna var lite för hårda och kompakta för min smak. Det beror på att vilt kött är mycket magert och därför blir köttbullarna mera fasta och köttiga. Smaken var det inget fel på, god smak av mejram och citron. Stekosten, som smakade som halloumi, och den smörbakade palsternackan, som det dessutom inte alls snålades med till min stora glädje, var båda helt magiskt goda! Allt perfekt sammanbundet med mjölksyrad grön- och rödkål, pumpakärnor och solrosfrön och en vitlöksyogurt. Trots att portionen var rikligt tilltagen och stor ville jag bara ha mer! Som tur var hade jag även en skiva av det goda surdegsbrödet. Himmel så gott det var!
Langeland serveras under en begränsad period från den 16:e januari till den 24:e februari 2019 på alla Kalf & Hansens restauranger. Missa inte!
Senaste kommentarer