Afternoon tea och finbesök

Varje måndag bänkar sig över en miljon tittare framför tvn för att titta på den brittiska tv-serien Downton Abbey. Jag är självklart en av dessa. Downton Abbey är ett av vår tids mest sedda och älskade kostymdramer. Jag älskar den – en av de bästa serierna jag sett någonsin! Den har allt – underbara miljöer, fantastiska kläder, riktigt bra skådespelare och en story som både fängslar och fascinerar.

Här i Sverige går just nu säsong 4. I måndags visades avsnitt 4 av 8 (plus att det kommer ett julspecial) och i Storbritannien har det sista avsnittet för säsongen precis visats. Säsong 5 kommer spelas in under nästa år och sedan är inga fler säsonger inplanerade än så länge. Men med tanke på seriens populäritet lär det förhoppnings vis bli många fler.

Idag var Downton Abbey-skådespelarna Jim Carter (Mr Carson) och Penelope Wilton (Isobel Crawley) på snabbvisit här i Stockholm. Detta med anledning av releasen av Downton Abbey säsong 4 som släpps på Blu-ray/dvd den 22 januari 2014. De har under dagen haft ett hektiskt schema där de bland annat besökt flera tv-soffor i olika talkshows.

De hade också ett pressevent på hotel Diplomat dit jag var bjuden. Jim och Penelope berättade bland annat om olika episoder från säsong 4, sina olika karaktärer och roller, roliga anekdoter från inspelningarna, hur inspelningarna går till och tankarna kring framtida eventuella säsonger.

Vilka intressanta och fascinerande människor! De är inte bara fantastiskt duktiga skådisar utan även fantastiska människor bakom sina karaktärer. De riktigt utstrålade humor ovh värme. Framför allt Jim Carter bjöd oss på många skratt.

Förutom att vi fick ställa frågor till skådespelarna bjöds vi på en fantastisk Afternoon Tea. Jag har aldrig varit på det förut. Alltså, jag dör en smula, så gott var det!!! Vi bjöds på tre olika sandwichar (en med renstek och pepparrot, en med gravad lax och dill och en med västerbottenost, syrad rödlök och gräslök), nybakta varma scones med vaniljsmetana, lemoncurd och blåbärssylt, godsaker som hemgjord snickers, citrontartlett med rostad mandel, chokladmousse och hemgjord marmeladgodis samt te gjord på Hotel Diplomats egen te-blandning. UNDERBART GOTT! Jag tog om flera gånger!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Dreglar som vanligt på dina efterrättsbilder. Åh, allt ser så himla gott ut! Och citron i sötsaker är bara ljuvligt :’)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *