Aktiviteter med barnen

Den här veckan har bara jag semester, inte Mattias. Vi saxar och går omlott ett par veckor för att barnens sommarlov ska bli så lång som möjligt.

Mina barn är 5 och 8 år och har olika intressen. Jag har därför gett barnen en varsin dag den här veckan då de har fått vara själva med mig. De har utifrån sina egna intressen fått välja vad de vill göra. I måndags valde Filippa att gå på Gröna Lund och idag valde Gustaf att gå på Skansen.

På Gröna Lund köpte jag och Filippa ett varsitt åkband. Vi åkte de flesta attraktioner som Filippa var tillräckligt lång för (hon är ca 130 cm). Det var fullt ös hela dagen och vi hade fantastiskt skoj! Vi tog lotter, åt god lunch, fika (slush Filippa, mjukglass jag) och godis och njöt av att umgås på tu man hand.

På Skansen var vi först inne i akvariet. Det var dit Gustaf längtade allra mest. Han njöt av att se alla ormar, spindlar, hajar, fiskar, krokodiler, sköldpaddor, apor och alla andra små och stora djur som bor där inne. Sedan gick vi vidare till de nordiska djuren där vi hade turen att se de flesta (ibland gömmer de sig lite för bra) som tex varg, björn, sälar, älgar, järv, uggla, får, kossor, visentoxar, etc. Vi passade på att besöka Lill-Skansen som nyligen byggts om. Där får man bra närkontakt med ”vanliga” djur som kaniner, getter, hönor och tuppar, marsvin, grisar, fåglar, fiskar etc. Vi åkte även Skansen-tåget och lekte i lekparken. Självklart tog även vi lotter, åt god lunch, fika (glass till oss båda) och godis och njöt av att umgås på tu man hand. Vi passade även på att gå in på Gröna Lund (jag har ett Gröna kortet som ger gratis inträde hela säsongen). Gustaf ville inte åka något men vi passade på att ta några lotter och se oss omkring på området.

Sammanfattningsvis har jag haft två underbara dagar där vi gjort roliga saker och haft kvalitetstid tillsammans. Jag tror både barnen och jag behövde det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *