Sponsrad Video: Ludd by Bylund
Januari har redan passerat och vi överlevde. Vi överlevde både snön, kylan och den tunna plånboken efter julens all mat, fjällresa och presenter. Har man ont om pengar är just maten en post man ganska lätt kan dra in på. Man ska absolut inte äta mindre och sämre men däremot kan man tänka och laga smart. Köpa storpack, prisnedsatt mat där datumet närmar sig bäst-före-datumet, mat och grönsaker som är i säsong och därmed säljs till bra pris, mat på extrapris/annons, köpa bönor, linser och andra billiga råvaror och ta med lunchlåda till jobbet.
Man kan också göra ett aktivt val genom att storhandla till exempel en gång i veckan istället för att småhandla varje dag. Varje besök i en mataffär är ju en lockelse i sig. Affärerna har noga uttänkta strategier för att få oss att handla mer och varor vi egentligen inte hade tänkt att handla. Vilken affär man åker till har också betydelse för vad maten och övriga inköp kostar. Att handla på en stormarknad blir ofta mer ekonomiskt än att handla på den lilla kvartersaffären.
Kläder, skor, utrustning som behövs kan med fördel köpas begagnat, speciellt till barnen som växer så det knakar. Sälj också det du har hemma som bara ligger och skräpar. Det finns alltid en slant att tjäna på något.
För kassabok över alla utgifter under en vecka eller månad. En sådan sammanställning gör att man får upp ögonen för var pengarna egentligen läggs på. Kan vara mycket intressant.
Har du koll på din ekonomi?
Detta är ett sponsrat inlägg.
Senaste kommentarer