Vem orkar?!

Många varma, soliga sköna sommardagar ligger förhoppningsvis framför oss. Sommaren har bara börjat. Själv har jag redan semester, nästa vecka går även Mattias på semester. Vi har inga specifika planer, vi tar dagen som den kommer.

Hela veckan har bjudit på fantastiskt sommarväder här i Stockholm med sol och värme. Väderprognosen visar inte heller någon försämring de närmaste dagarna. Lovely! Vem orkar laga mat sådana här dagar?! Tur då att det finns lätt- och snabblagade favoriter att ta till. Färdiggjord gnocchi, hemgjord pesto, keso, tärnad kassler/skinka, kycklingrester och goda grönsaker är perfekt sommarmat.

Hemmagjord pesto

Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)

50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten

Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *