Misstag kan vi alla göra

Kvällens middag blev köttfärssås och spaghetti, en mycket uppskattad vardagsrätt här hemma som fungerar i alla lägen. Blir det rester av köttfärssåsen smakar den underbart även till lunch en annan dag, eller så kan man använda köttfärsen i en köttfärspaj, pastagratäng, köttfärsrulle, piroger eller vad man nu vill göra med eventuella rester. Gör man inte en stor sats har jag dessutom svårt att tro att det blir några rester.

Men vaddå misstag?! Jo, köttfärssåsen idag var inte gjord på ”vanlig” köttfärs utan kycklingfärs. När jag tog fram färsen ur frysen tänkte jag inte på det. Sen när den väl hade tinat upp insåg jag mitt misstag bara genom att titta på färgen på färsen (mycket ljusare) och insåg att det visst var kycklingfärs… Ja, ja misstag kan vi alla göra. Färdiglagad tycker jag smaken var ganska snarlik den vanliga färsen och jag hoppades att Mattias inte skulle märka något. Men det gjorde han. Uppmärksamt! Dock tyckte han att det färdiga resultatet var (nästan) lika gott som med vanlig köttfärs. Så kan det gå när inte ögonen är med!

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna (jag brukar inte använda något extra fett i pannan, det brukar inte behövas). Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Jag låter min koka ca 40 minuter och behöver därför en hel del vatten. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *