Alla hjärtans dag-mys, Middag

Hela lördagen var fylld med mys och roliga aktiviteter. På förmiddagen gav vi oss iväg i det härliga solskenet till en skidbacke i närheten och åkte pulka och snowracer. Tyvärr är den lilla snö vi har så hård och isig att det var lite svårt att åka, framför allt för Gustaf men det var härligt bara att vara ute tillsammans. På eftermiddagen gick vi till en park i närheten och klättrade och gungade. Kanonmysigt!

Räkfrossa

Räkfrossa

Färdig räkmacka med allt på

Färdig räkmacka med allt på

Före middagen serverade vi rosa drinkar med gelehjärtan i. Barnens drinkar var jordgubbssaft och vi vuxna drack Rotari Rosé (rosa mousserande vin). Till middag hade vi räkmackor. Det var rostat bröd, majonäs, ägg, citron, rödlök, isbergssallad, tomater, paprika och räkor. Så enkelt men så gott! Till efterrätt blev det Valentinbakelser, underbart goda och inte alls svåra att göra!

Valentinbakelser

Valentinbakelser

Valentinbakelser, ca 20 st

Deg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 st äggula
0,5 tsk vaniljsocker

Fyllning:
250 g mandelmassa
125 g smör
3 st ägg + 1 äggvita
1 msk jordgubbssaft, koncentrerad

Glasyr:
0,5 dl jordgubbssylt
2,25 dl florsocker
1,5 msk vatten
sockerhjärtan

Formar: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Ju mindre degen knådas, desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen med fingrarna till ett 5 mm tjockt skal i smorda mazarinformar, ca 6 cm i diameter. Ställ ut formarna på plåt.
Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner smör och rör för hand eller med elvisp tills det blir en jämn smet. Tillsätt ett ägg åt gången och äggvitan.Vispa till en slät smet. Häll ner jordgubbssaften på slutet. Fyll formarna 1 cm från kanten och grädda dem mitt i ugnen ca 20 min. Det är enklast om kakorna får svalna innan de tas ur formarna.
Glasyr: Lägg en liten klick sylt ovanpå varje kaka och stryk ut. Sikta florsockret direkt ner i kastrullen. Blanda med vatten och värm till lite mer än fingervarmt, ca 40°. Stryk glasyren på bakelserna. Stelnar glasyren så värm den lite mer och tillsätt mer vatten. Garnera varje bakelse med ett hjärta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *