Alla hjärtans dag-mys, Frukost
Idag ska vi lyxa till det lite extra då det är Alla hjärtans dag. Till morgonfika blev det hemmagjorda croissanter (fast gjorda på köpt smördeg) och banan- och pekannörtsmuffins. Vi hade även i lite hackad mörk och ljus choklad i muffinsarna innan vi gräddade dom. Både croissanterna och muffinsarna smakade mycket gott, men allra godast var muffinsarna. De kan jag verkligen tänka mig att baka flera gånger!
Croissant på färdig smördeg
1 förpackning smördeg
1 st ägg
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut kvadrater, 12-15 cm, och dela dem på diagonalen så att det blir trianglar. Rulla ihop dem löst med basen först. Placera ut croissanterna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp ägg med socker och salt och pensla på croissanterna. Grädda i 5-10 minuter, eller tills croissanterna fått fin färg. Vill du lyxa kan du riva lite choklad över croissanterna innan du rullar ihop dem.
Systrarna Eisenmans banan- och pekannötsmuffins, 12 stora muffins
5 dl vetemjöl special
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 st mogna bananer
1 dl gräddfil eller filmjölk
2 st ägg
0.75 dl raps- eller solrosolja
2 dl grovhackade pekannötter
Sätt ugnen på 175°C. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Mosa bananerna i en annan skål. Rör ner filmjölk, ägg och olja och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen och rör om. Tillsätt pekannötterna. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinplåt. Fyll varje form till hälften. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt dem sedan svalna.
Senaste kommentarer