Alldeles för goda muffins

Igår på kvällen blev jag sugen på godsaker (ja, mer eller mindre som vanligt alltså) och jag bestämde mig för att baka något gott. Jag hittade ett muffinsrecept på Pernilla Wahlgrens blogg som jag modifierade lite. De blev verkligen alldeles för goda. Både jag och M åt en varsin stor och en varsin lite mindre. Fick dåligt samvete efteråt, jag hade väl kunnat nöja mig med den stora! Men gott var det och ibland måste man unna sig något extra.

Mina ändringar i parantes.

ÄPPELMUFFINS, 6 st (6 stora + 4 små)

125 g smör
1 ägg
2 dl socker (0.75 dl råsocker + 0.75 dl strösocker)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk (1 dl lättvaniljyoghurt + 1 dl lättmjölk)
75 g riven mandelmassa
1 äpple

Smält smöret och låt det svalna. Vispa under tiden ägget med sockret (rå+vanligt) så det blir vitt och poröst. Tillsätt mjölken (mjölk+yoghurt) och det avsvalnade smöret. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det sist i smeten. Fyll formarna nästan upp till kanten. Riv mandelmassan och skär äpplet i tunna skivor. Fördela hälften av mandelmassan i formarna och stick ner äppelskivorna i smeten. Strö över resten av mandelmassan.

Grädda i 200 grader i ca 20 – 25 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *