Alpro kommer med fyra nyheter

Att dricka och äta laktosfritt blir alltmer populärt. Oavsett om du är laktosintolerant, mjölkallergiker eller inte. De växtbaserade alternativen tar allt större plats i mejerihyllan. Alpro är en av aktörerna inom detta segment. Alpro kommer med fyra nyheter baserade på soja, havre och mandel. Samtliga helt växtbaserade.

Alpro Mild and Creamy Havre

Alpro Mild and Creamy Havre

Alpro Mild & Creamy med god topping!

Alpro Mild & Creamy med god topping!

Alpro Mild and Creamy Havre. Mild and Creamy är en sojabaserad yoghurtliknande produkt som nu kommer i en variant där sojan blandats med bitar av havre. Den har ett för marknaden högt fiberinnehåll med 2,3 g per 100 g. Den är också är rik på vegetabiliskt protein och har relativt låg sockerhalt. Konsistens är krämig med små mjuka bitar av havre i vilket ger lite tuggmotstånd till en annars vanligen slät produkt. Smaken är naturell men har såklart den klassiska sojasmaken.

Alpro i kaffe

Alpro i kaffe

En perfekt chai latte!

En perfekt chai latte!

Alpro i kaffe. En sojadryck speciellt framtagen för varma drycker som kaffe eller te. Den skär sig inte som andra sojadrycker kan göra. Den gör sig allra bäst skummad och den går att skumma både kall eller varm. Tycker den smakar ungefär som den vanliga sojadrycken som är min favorit i Alpros sortiment. Den här är lite mindre söt bara. Smaken är mycket god och mild. Skummet blir krämigt och tjockt och bildar en fin topping på min chai latte!

Alpro Mandeldryck osötad och orostad. Skillnaden mot Alpros övriga mandeldrycker är att i denna produkt är mandeln orostad. Det ger en sötare smak, nästan som mandelmassa eller marsipan. En smak som jag gillar. Jag har inte hittat den i butik ännu, men den är på väg ut för er som är nyfikna.

Alpro Go On Jordgubb/hallon

Alpro Go On Jordgubb/hallon

Praktisk portionsförpackning.

Praktisk portionsförpackning.

Sylt i botten och växtbaserad kvarg på toppen.

Sylt i botten och växtbaserad kvarg på toppen.

Blanda samman till en krämig röra.

Blanda samman till en krämig röra.

Alpro Go On Jordgubb/hallon. Ett växtbaserat alternativ till kvarg som nu utökas med en ny smak, Jordgubb/hallon. Den kommer i en praktisk portionsförpackning. Perfekt att ta med när man är på språng och fungerar som frukost, mellanmål eller efter träning. I botten på bägaren ligger själva sylten. Den är inte är helt slät utan har små fina bärbitar i sig. Över detta ett lager av sojakvarg. Sedan blandar man ihop allt till en krämig röra. Den har bra konstisens med god, somrig och lagom söt smak.

*** Produktutskick – samtliga åsikter är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Laila skriver:

    Vilka bra tips! Växtbaserade mjölkalternativ känns verkligen helt rätt! Stor kram och tack för tips <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *