Kreolsk gryta i Crock-Pot

Nu ska jag göra en kreolsk gryta i Crock-Pot

Nu ska jag göra en kreolsk gryta i Crock-Pot

Bryn fläskfilé, korv och paprika.

Bryn fläskfilé, korv och paprika.

Äntligen känns det som våren är här på riktigt. I Stockholm är all snö borta, solen skiner på dagarna och det har varit varmt och skönt. Nu säger SMHI att det ska bli mulet och kyligare de närmsta dagarna och sen kommer värmen åter till helgen. Jag får passa på att värma upp mig och familjen med en god gryta tills värmen gör comeback. Jag blev sugen på kreolsk gryta och varför inte göra kreolsk gryta i Crock-Pot?

Häll i syltlöksspad och låt gå på hög effekt i 3 timmar.

Häll i syltlöksspad och låt gå på hög effekt i 3 timmar.

Den kreolska grytan är fantastiskt god. Och den blir ännu godare när man tillagar den i Crock-Pot. Saftigare, mörare och än mer smakrikt. Då grädde har en förmåga att skära sig vid tillagning i slökokaren rekommenderar jag att ta i den de sista 30 minuterna. Likaså la jag i syltlöken då 30 minuter återstod. Annars kan löken bli överkokt och förlora all krispighet.

Resultatet blev perfekt!!! Grymt god – MUMS!!! Nu gjorde jag grytan under tidspress på kvällen. Kan hända att den blir ännu godare om man kör 5-6 timmar på låg och sista halvtimmen med grädde och syltlök på hög. Testa er fram om ni vill men resultatet blir annars perfekt om ni följer mina instruktioner.

Självklara tillbehör till kreolsk gryta är ris eller potatis. Jag gillar även att servera lingonsylt till. Gott med värmande och mättande mat!

Färdig Kreolsk gryta i Crock-Pot

Färdig Kreolsk gryta i Crock-Pot

MUMS!

MUMS!

Kreolsk gryta, 4 port

600 gram fläskfilé
4 små kabanosskorvar
1 dl syltlök
1/2 dl syltlöksspad
1 hackad grön paprika
5 cl balsamvinäger
4 dl grädde
salt och peppar

Skiva köttet, krydda med salt och peppar. Stek sedan och lägg i en Crock-Pot. Skiva korven och paprikan, stek och lägg tillsammans med köttet. Tillsätt syltlöksspad. Låt gå på hög effekt i 3 timmar. Tillsätt grädde, balsamvinäger och syltlök. Låt gå på hög effekt i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatis, grönsaker och ev lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *