Kreolsk gryta i Crock-Pot
Äntligen känns det som våren är här på riktigt. I Stockholm är all snö borta, solen skiner på dagarna och det har varit varmt och skönt. Nu säger SMHI att det ska bli mulet och kyligare de närmsta dagarna och sen kommer värmen åter till helgen. Jag får passa på att värma upp mig och familjen med en god gryta tills värmen gör comeback. Jag blev sugen på kreolsk gryta och varför inte göra kreolsk gryta i Crock-Pot?
Den kreolska grytan är fantastiskt god. Och den blir ännu godare när man tillagar den i Crock-Pot. Saftigare, mörare och än mer smakrikt. Då grädde har en förmåga att skära sig vid tillagning i slökokaren rekommenderar jag att ta i den de sista 30 minuterna. Likaså la jag i syltlöken då 30 minuter återstod. Annars kan löken bli överkokt och förlora all krispighet.
Resultatet blev perfekt!!! Grymt god – MUMS!!! Nu gjorde jag grytan under tidspress på kvällen. Kan hända att den blir ännu godare om man kör 5-6 timmar på låg och sista halvtimmen med grädde och syltlök på hög. Testa er fram om ni vill men resultatet blir annars perfekt om ni följer mina instruktioner.
Självklara tillbehör till kreolsk gryta är ris eller potatis. Jag gillar även att servera lingonsylt till. Gott med värmande och mättande mat!
Kreolsk gryta, 4 port
600 gram fläskfilé
4 små kabanosskorvar
1 dl syltlök
1/2 dl syltlöksspad
1 hackad grön paprika
5 cl balsamvinäger
4 dl grädde
salt och peppar
Skiva köttet, krydda med salt och peppar. Stek sedan och lägg i en Crock-Pot. Skiva korven och paprikan, stek och lägg tillsammans med köttet. Tillsätt syltlöksspad. Låt gå på hög effekt i 3 timmar. Tillsätt grädde, balsamvinäger och syltlök. Låt gå på hög effekt i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatis, grönsaker och ev lingonsylt.
Senaste kommentarer