Yoghurt med mjölksyrebakterier

Mår magen bra, mår kroppen bra – det är sen gammalt! Jag försöker vara duktig på att äta någon typ av syrade produkter varje dag för att hålla magen i trim. Det kan vara ssyrade grönsaker, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande. Just nu äter jag yoghurt med mjölksyrebakterier.

Yoghurt med mjölksyrebakterier

Yoghurt med mjölksyrebakterier

Yoghurten jag äter är Valios nya mejeriserie Gefilus. Den finns i smakerna Naturell, Jordgubb-Granatäpple och Persika. Favoriten blev Jordgubb-Granatäpple hos barnen. Själv föredrar jag den naturella som jag smaksätter med frukt, bär och granola eller müsli. De är endast är sötade med frukt och bär vilket verkligen är bra. Varför tillföra onödigt socker?! Yoghurten är lagom tjock med krämig konsistens.

I serien ingår också en yoghurtshot med smak av hallon och blåbär som innehåller 30 % mindre socker än motsvarande sockrade yoghurtdrycker. Dessutom innehåller de vitaminerna D och B12.

Stor tumme upp för dessa produkter. Det enda jag skulle önska är att de även kommer i lätt-varianter med lägre fetthalt. Jag tycker det ska finnas något för allas smaker och behov.

*** Inlägget baseras på produktprover men jag får inget betalt för att skriva inlägget och åsikterna är helt mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *