Yoghurt med mjölksyrebakterier
Mår magen bra, mår kroppen bra – det är sen gammalt! Jag försöker vara duktig på att äta någon typ av syrade produkter varje dag för att hålla magen i trim. Det kan vara ssyrade grönsaker, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande. Just nu äter jag yoghurt med mjölksyrebakterier.
Yoghurten jag äter är Valios nya mejeriserie Gefilus. Den finns i smakerna Naturell, Jordgubb-Granatäpple och Persika. Favoriten blev Jordgubb-Granatäpple hos barnen. Själv föredrar jag den naturella som jag smaksätter med frukt, bär och granola eller müsli. De är endast är sötade med frukt och bär vilket verkligen är bra. Varför tillföra onödigt socker?! Yoghurten är lagom tjock med krämig konsistens.
I serien ingår också en yoghurtshot med smak av hallon och blåbär som innehåller 30 % mindre socker än motsvarande sockrade yoghurtdrycker. Dessutom innehåller de vitaminerna D och B12.
Stor tumme upp för dessa produkter. Det enda jag skulle önska är att de även kommer i lätt-varianter med lägre fetthalt. Jag tycker det ska finnas något för allas smaker och behov.
*** Inlägget baseras på produktprover men jag får inget betalt för att skriva inlägget och åsikterna är helt mina egna ***
Senaste kommentarer