Kyckling och ugnsbakade rotfrukter

Något som är bekvämt är allt-i-ett rätter. Bara att förbereda kvällen innan, stoppa in i ugnen och ha hela middagen klar samtidigt, bara att ställa fram på bordet!

Till middag ikväll bjöd jag just på denna typ av allt-i-ett. Det blev ungsbakade rotfrukter (palsternacka, rotselleri, rödbetor, morötter, gul lök) med kycklingfilé. Jag la alla skurna rotfrukter i en form, placerade den egenmarinerade kycklingfilén ovanpå rotsakerna och lät det stå i ugnen på 225 grader tills kycklingen var genomstekt (40-45 min). Samtidigt var rotsakerna perfekt ugnsbakade. Sen toppade jag rätten med rostade solroskärnor och lite salt och peppar.

Sås gjorde jag av Kesella blandat med sweet chili-sås. Enkelt och nyttigt och passar perfekt till kyckling och rotfrukter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *