Ännu mer kvargnyheter

Drickkvarg och kvarg i bägare från Gainomax.

Drickkvarg och kvarg i bägare från Gainomax.

Så har jag nu hittat övriga nyheter i det sortiment av kvargmellanmål som Gainomax har tagit fram. I förra veckan testade jag deras kvarg i bägare med topping, Eat Sweat Achieve, med Blåbärsmüsli i locket. Nu har jag testat även de övriga, dvs topping med Kokos & Jordgubbsgranola samt Frukt- & Bärblandning.

Gainomax kvarg med topping i olika smaker

Gainomax kvarg med topping i olika smaker

Jag har svårt att utnämna någon favorit, alla var goda. Hade gärna sett någon av sorterna utan torkad frukt i blandningen. Har jag möjlighet tillför jag gärna färsk frukt eller bär och då kan det bli aningen för sött om det även finns torkade i toppingen. Det är också något stora bitar av den torkade frukten. Det skulle varit flera lite mindre bitar om jag hade fått önska, om det nu ska vara torkad frukt i blandningen. Mängden topping är lagom och den är krispig, god och smakrik. En burk kvarg med topping mättar bra och passar perfekt som mellanmål eller återhämtningsmål. Till frukost är det bra om man kompletterar med ett par smörgåsar eller åtminstone ett par ägg.

Sip Now, Sweat Later - drickkvarg från Gainomax.

Sip Now, Sweat Later – drickkvarg från Gainomax.

Jag har också hittat en av drickkvargssorterna,  Sip Now, Sweat Later. Den med smak av Guanabana. Den är laktosfri och ger 31 g protein per förpackning. God smak (typ peachmelba och banan), bra sötma, lagom tjock i konsistensen (gillar inte när de är för rinnande) men inte särskilt mättande. Jag har ganska svårt att bli mätt när maten är i dryckesform. Det är någonting med tuggandet som får min mage/hjärna att förstå att man blir mätt när man ätit. Ger garanterat bra med energi ändå och tar du den före ett träningspass har du garanterat ork att ta i det där lilla extra!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *