Garanterat hälsosamma djupfrysta bär- och fruktpuréer

Tre olika djupfrysta bär- och fruktpuréer från Garant

Tre olika djupfrysta bär- och fruktpuréer från Garant

Som jag skrivit storsatsar företaget Garant under hösten med ett nytt sortiment där fokus hamnar på nya ekologiska och vegetariska produkter. Jag har testat granolan och Hej Vego-produkterna. Ytterligare en produkt som nyligen har lanserats är tre olika djupfrysta bär- och fruktpuréer. De är utmärkt att användas i smoothies, gröt, topping på chiapudding eller juice för att ge extra smak och vitaminer. Man har gjort fruktpuré som man styckfryst i portionsstorlekar. Produkterna är Acerolabär, Graviolafrukt och Passionsfrukt.

Passionsfrukt känner vi nog alla till. Smaken är syrlig och söt och är en bra källa till C-vitamin. Acerolabär och graviolafrukt kände inte jag till tidigare. Acerolabären påminner i utseendet om ljusröda körsbär. Bären har en syrlig smak och är precis som passionsfrukten rik på C-vitamin. Graviolafrukten kallas också guanábana. Smaken är frisk och fruktig.

Portionsförpackade fruktpuckar

Portionsförpackade fruktpuckar

Jag tyckte alla tre sorterna var goda. Mest smakrik var passionspuckarna. Jag gillar verkligen idén med portionsförpackade puckar. Då blir det lätt att ta fram just den mängd man själv vill ha och behöver. Den enda nackdel jag kan se är priset. För Graviola-paketet betalade jag 49:90 och för Acerola- resp Passionsfruktspaketet betalade jag 39:90 per styck. Lite väl dyrt för 200 gram. Å andra sidan är det koncentrerad exotisk och lite finare frukt och man behöver inte särskilt många puckar för att få fram den smak man vill ha.

Här kommer tre olika receptförslag på vad man kan använda puckarna till. Acerolagröten lät riktigt god och kommer testas inom kort!

Graviolajuice med spenat, ananas och mango

4-6 st graviolapuckar
1/2 l apelsinjuice
1 påse babyspenat
1/2 paket fryst mango
1/2 skalad ananas skuren i mindre bitar

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät grön juice. Servera kall.

Acerolagröt med nötter och frukt, 4 port

4 st acerolapuckar
8 dl vatten
4 dl havregryn
2 dl torkad frukt och nötter
1/2 msk salt

Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Rör runt och sänk värmen. Låt småkoka några minuter. Servera sedan med kall mjölk.

Dressing till härlig sallad

4 st tinade passionspuckar
1 dl olivolja
1 nypa salt
svartpeppar
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dragon

Häll alla ingredienser i en skål. Vispa samman. Gör en sallad med mycket grönt, avokado, tomater och salladsskott. Servera med fetaost och ringla över dressingen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *