Underbara vänner

Ojojoj, vilken tur jag har! Jag har två fina barn och en man jag älskar över allt annat och som förhoppningsvis älskar mig ända till månen och tillbaka. Jag har en underbar familj, inte bara de som är av mitt eget kött och blod utan även Mattias familj som betyder minst lika mycket för mig. Jag har inte jättemånga vänner men de jag har är fantastiska och de bästa man kan ha!! Sedan har jag även goda kollegor (en del har kommit att betyda väldigt mycket för mig och kommer förhoppningsvis övergå till att även bli vänner privat) och goda bloggvänner/bloggbekanta. Jag känner mig så lyckligt lottad!

Igår var det fettisdagen, semmeldagen. Jag och Mattias hade bestämt att vi inte skulle äta någon semla just på fettisdagen utan ta det i helgen istället. Men här kommer en av mina fina vänner in i bilden och ändrade förutsättningarna. Jag har nämligen en kompis som arbetar på Chokladfabriken och igår publicerade de en bild på sin Facebook-sida där de visade upp sina semlor och önskade alla sina kunder välkomna in för att köpa årets chokladsemlor. Min vän var med på bilden så jag skojade lite med henne och skrev ”Du får gärna leverera ett par semlor till mig och familjen ikväll – MUMS!”.

En ask från Chokladfabriken väntade utanför dörren hemma hos mig idag

Jag tänkte inte mer på detta men några timmar senare plingar sms-funktionen till på min iPhone. Det är min fina, underbara mycket omtänksamma (superlativerna räcker knappt till) kompis som skickat ett sms som säger att framför min dörr hemma står nu två nybakta chokladsemlor och väntar på mig. ALLTSÅ!!!! Vilken vän!!!! Inte ett öre ville hon ha varken för semlorna eller besväret. Jag är mållös och så tacksam!!!

Två smaskiga semlor från Chokladfabriken

Efter en god middag delade vi på semlorna. Barnen fick dela på en variant på vetebulle med kardemumma, Amaretto-mandelmassa och chokladgrädde (den delade jag och Mattias på 2011 och då gav jag den betyget 5 av 5 möjliga) och jag och Mattias delade på en variant på vetebulle med kardemumma, chokladmandelmassa med chokladbitar och vanlig grädde. Åh, så god!!! Den får också betyget 5 av 5. Båda barnen älskade sin semmelhalva och njöt av varenda smula. En halv semla var på tok för lite (fast jag är givetvis tacksam för att jag fick någon överhuvud taget). Blir därför ett besök på Chokladfabriken inom en inte alltför avlägsen framtid!

Mums!

Smaskens!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *