Hjälpredor i köket

Dags att laga matFull koncentrationI kväll hade jag fint sällskap i köket. Mina älskade barn ville vara med och laga kvällens middag. Det är som Gustaf själv sa: Maten smakar mycket godare när man har varit med och lagat den. Mycket kloka ord och visst är det sant! Vi föräldrar måste lära oss att släppa kontrollen och bjuda in barnen att hjälpa till. Det gör inget om det blir lite extra stökigt – det är bara att städa upp efteråt.

Mamma övervakar hackandet  av grönsakerFör att uppmuntra barnen lite extra att vara med i köket har jag skaffat fina kockkläder från Tingstad Prowear. Barnen har fått varsin kockrock och kockmössa och till mig och Mattias blev det ett förkläde. Det förstärkte barnens känsla av delaktighet. Kläderna är av riktigt bra kvalitet, praktiskt och visst är barnen söta?!

Filippa in actionMästerkockenTill middag blev det stekt fläskkarré, kokt potatis, broccoli, brunsås och hemgjord lingonsylt. Behöver jag säga att hela familjen åt med mycket god aptit?! Barnen ville till och med slicka sina tallrikar (men där satte vi stopp)!

Maten smakar extra gott när man varit med och lagat den

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.