Banankaka i present

Banankaka med budskap!

Banankaka med budskap!

Igår kväll bakade jag och Mattias en mjuk kaka till fröknarna på Filippas dagis för att de varit så duktiga förra veckan och noggrannt fyllt i exakt vad Filippa åt måndag till fredag. Hon (vi) går hos en dietist och att föra matdagbok under en vecka är en bra utgångspunkt för fortsatt diskussion och eventuella åtgärder. Vi bakade en banankaka och jag dekorerade den med florsocker, kristyr och några sockerhjärtan imorse. De blev glada och kakan hade smakat mycket gott. Receptet hittade jag på matplatsen.org.

Banankaka

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter (beroende på ugn, känn med sticka), 175°C.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Anna skriver:

    hej varför går hon/ni hos en dietist?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *