Banankaka i present
Igår kväll bakade jag och Mattias en mjuk kaka till fröknarna på Filippas dagis för att de varit så duktiga förra veckan och noggrannt fyllt i exakt vad Filippa åt måndag till fredag. Hon (vi) går hos en dietist och att föra matdagbok under en vecka är en bra utgångspunkt för fortsatt diskussion och eventuella åtgärder. Vi bakade en banankaka och jag dekorerade den med florsocker, kristyr och några sockerhjärtan imorse. De blev glada och kakan hade smakat mycket gott. Receptet hittade jag på matplatsen.org.
Banankaka
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter (beroende på ugn, känn med sticka), 175°C.
hej varför går hon/ni hos en dietist?