Fisk i ugn med jordärtskockspuré
I förra veckans Ekolåda fanns det några jordärtskockor. Dessa blev till en jordärtskockspuré idag och till detta serverades fisk i ugn. Jag gjorde även en svartabönor-röra och kokade lite broccoli. Gustaf verkade gilla maten, speciellt moset. Filippa smakade på moset men hon gillade det inte. Fisken smakade hon inte alls. Hon åt bara broccolin. Vi vuxna tyckte maten var okej. Bäst var i mitt tycke bönröran.
Fisk i ugn, 4-5 port
800 g vit fiskfilé
1 citron
2 tomater
1 rödlök
Dill
Salt och peppar
Lägg fisken i en ugnssäker form. Skiva citron, tomater och rödlök och lägg ovanpå fisken. Häll över massor av dill. Salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.
Jordärtskockspuré, 4-5 port
6 potatisar
800 g jordärtskockor
3 dl mjölk
Salt och peppar
Skala potatis och jordärtskockor. Skär dem i mindre bitar. Koka tills de är mjuka. Häll av och mixa till en slät mix. Värm mjölken. Häll den över potatisen och jordärtskockorna. Vispa ihop till en puré. Smaka av med salt och peppar.
Bönröra
1 burk väl avsköljda och avrunna svarta bönor
1/2 fint hackad rödlök
1 fint hackad röd paprika
1 dl majs
2 msk olivolja
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och servera som tillbehör.
Senaste kommentarer