Fisk i ugn med jordärtskockspuré

Nyttig fisk och spännande mos

Nyttig fisk och spännande mos

I förra veckans Ekolåda fanns det några jordärtskockor. Dessa blev till en jordärtskockspuré idag och till detta serverades fisk i ugn. Jag gjorde även en svartabönor-röra och kokade lite broccoli. Gustaf verkade gilla maten, speciellt moset. Filippa smakade på moset men hon gillade det inte. Fisken smakade hon inte alls. Hon åt bara broccolin. Vi vuxna tyckte maten var okej. Bäst var i mitt tycke bönröran.

Fisk i ugn, 4-5 port

800 g vit fiskfilé
1 citron
2 tomater
1 rödlök
Dill
Salt och peppar

Lägg fisken i en ugnssäker form. Skiva citron, tomater och rödlök och lägg ovanpå fisken. Häll över massor av dill. Salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.

Jordärtskockspuré, 4-5 port

6 potatisar
800 g jordärtskockor
3 dl mjölk
Salt och peppar

Skala potatis och jordärtskockor. Skär dem i mindre bitar. Koka tills de är mjuka. Häll av och mixa till en slät mix. Värm mjölken. Häll den över potatisen och jordärtskockorna. Vispa ihop till en puré. Smaka av med salt och peppar.

Bönröra

1 burk väl avsköljda och avrunna svarta bönor
1/2 fint hackad rödlök
1 fint hackad röd paprika
1 dl majs
2 msk olivolja

Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och servera som tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *