Blodsockerdipp

Hur många gånger per dag äter du? Själv äter jag 6 gånger om dagen – frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat/fika. Att äta mellanmål är för mig ett bra sätt att slippa bli hungrig, trött och okoncentrerad mellan måltiderna. 14.09 är den tid på dagen då flesta enligt en undersökning känner av den så kallade blodsockerdippen, som infinner sig en stund efter att man ätit. Omkring 40 procent är vi som känner av blodsockerdipp mellan måltiderna. Då är det viktigt att fylla på energiförråden så att man inte hamnar i onödiga konflikter och bråk. På så sätt kan vi koncentrera oss och prestera på topp.

Somrigt mellanmål

Trots blodsockerdipper är det många av oss som är dåliga på att äta mellanmål. 25 procent av svenskarna äter sällan eller aldrig mellanmål, 37 procent uppger att de inte blir hungriga mellan målen, medan 22 procent säger att de inte hinner äta och 14 procent av svenskarna tar till godis när de känner sig hungriga mellan måltiderna. 40 procent av svenskarna surfar på internet när de äter mellanmål vilket gör det till den vanligaste sysslan. Det näst vanligaste är att umgås med andra, till exempel kollegor.

Hur gör du? Fyller du på med något mellan måltiderna?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *