Bloggbussen goes bilsemester

Bloggbussen goes bilsemester

Det är säkert många bloggare som läser min blogg. De flesta av oss har hört talas om Bloggbussen som Stena Line ordnat de senaste åren. Jag har själv aldrig ansökt men efter att ha haft en sådan underbar resa med sonen till Danmark tidigare i år tänkte jag ta chansen att ansöka om att få åka. Har jag turen med mig och kniper en plats tar jag med Filippa på resan. Vi behöver verkligen umgås bara hon och jag, utan störande lillebröder!

I år styr Bloggbussen för första gången kosan mot Tyskland och istället för bussresa blir det bilsemester. Resan går via hansastaden Stralsund med besök på akvariet Ozeaneum och badlandet Hansedom. Sedan besöker man Rügens stränder och en cool trädklätterpark. Låter som det skulle passa mig och dottern alldeles utmärkt!

Jag har många härliga minnen från bilsemestrar när jag var ung. Jag minns allra mest resan ner till Skåne med vår Volvo kombi när jag var runt 6-7 år. Förutom pappa och hans dåvarande fru var vi jag, min syster och mina två plastsystrar. På den tiden använde man (inte vi i alla fall) varken bilbarnsstol eller bilbälte. Vi satt allt annat än stilla på våra rumpor. Vi for runt på sätena, på golvet, kröp bak i skuffen. Mamma och pappa rökte i bilen. Det var nervevade fönsterrutor och hög musik. Det var mycket sång, skratt, skoj och flams. Tiden bara flög fram och vips var vi framme. Inte saknade man sysselsättning inte!

Idag är det en självklarhet att man har barnen i bilbarnsstol fastspända med bilbälte. Det skulle vara helt otänkbart att låta dom fara runt på det sättet vi gjorde. En ren livsfara! De sitter stilla, spelar eller kollar film på iPad/iPhone, lyssnar på musik eller utför någon annan lugn aktivitet. Och vem skulle komma på tanken att röka (i bilen) idag?!

Mamma och son

Min och Gustafs resa till Danmark var verkligen komplett. Det enda som jag saknade var att inte få stanna där längre tid. Jag skulle vilja åka tillbaka till Skallerup Seaside Resort, Fårup Sommerland och Aalborg Zoo men denna gång skulle jag även vilja besöka Legoland. Med en legotokig son känns det som ett måste. Jag tror det skulle vara en av de mest lyckade familjesemestrarna man kan göra!

Vad skulle du vilja göra på din semester? Skriv en kommentar här på bloggen. Vinner jag en plats i finaltävlingen av Bloggbussen goes bilsemester kommer en av er som kommenterat vinna ett presentkort och jag utser vinnaren.

bloggbussen_deltar

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. AktivaDagar skriver:

  Ja tiderna har verkligen förändrats… på många sätt… vad gäller resande, säkerhet och annat…
  Själv åker jag helst skidor på nåt fjäll på semestern och min och familjens lycka är stor nu då vi upptäckt hur nära det är till sommarskidåkning på Norges glaciärer…

 2. Melinda Sohl skriver:

  Hej!
  Jag längtar efter semester, vart vet jag egentligen inte. Vardagen är så hektiskt med allt så jag vore glad vart jag än fick åka på semester. Lata dagar och mys med familjen. Ett land jag inte varit till är Polen, ser så fint ut på alla bilder som jag sett bland annat från Stena Lines hemsida.

  Vilken trevlig blogg du har!!
  /Melinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *