Pulled beef på högrev

Pulled pork har nog alla hört talas om och säkert ätit vid det här laget. Det är verkligen gott och har blivit mycket populärt! Serveras på allt från billiga hak till finkrogen.

Pulled beef är inte lika vanligt, ännu. Det är precis som pulled pork men gjort på nötkött. Det vanliga är att man använder högrev då den har precis lagom mycket insprängt fett. I övrigt tycker jag att kryddningen och tillagningssättet kan vara samma som för pulled pork.

Pulled beef med ris och tillbehör

Liksom sin släkting kan man äta den i tex hamburgerbröd, i tortillabröd eller med ris. Det går att variera precis som man vill efter eget smak och tycke.

I går gjorde jag en pulled beef i min Crock-Pot Slow Cooker. Högrev, lök och kryddor som gottade till sig på låg värme under nästan 10 timmar. Resultatet blev underbart, underbart alldeles förträffligt gott. Har du inte testat pulled beef förut är det dags nu!

Pulled beef på högrev

1 kilo högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1 msk chipotlepulver
1 msk farinsocker
1/2 msk mald spiskummin

Lägg högreven i en ugnssäker gryta. Skala gul lök och vitlök. Hacka vitlöken och skär gula löken i skivor. Blanda övriga ingredienser och häll över köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå köttet. Sätt in grytan i ugnen och värm till 125°C . Låt grytan tillagas i ungefär 4-8 timmar. Kolla då och då så att det inte bränner i botten. Köttet är klart när det faller isär när man drar det med en gaffel.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Fröken M skriver:

  Jag gjorde det av misstag när jag hade köpt ”fel” kött, men jag vet inte.
  Det blev lixom ingen favorit ( kanske fel kryddblandning ) för jag tyckte mest det smakade sönderkokt kalops !? 😉
  KRAM

 2. Anna-Karin skriver:

  mmm, det ser riktigt gott ut. Det gäller att planera bara eftersom det tar lite tid. Kram!

 3. Anna-Karin Gustafsson skriver:

  Hej fick hem min crock pot idag och letar nu recept. Tänkte prova ditt pulled beef fast med vildsvin men stod inget om hur mycket vätska om man ska göra i slökokaren. Tacksam för tips!

 4. admin skriver:

  Jag tycker att de flesta köttsorter släpper mycket vätska/köttsaft, framför allt kött med mycket insprängt fett som högrev eller fläskkarré och jag vill inte att det ska bli för vattningt. Jag brukar därför bara ta en eller ett par dl vätska och har man möjlighet kan man gå och kolla i pottan under tiden man tillagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *