Bok Happy Meal 2016

Bok Happy Meal 2016

Bok Happy Meal 2016

I går, 7 oktober, inleddes för 16 gången i följd McDonald’s och Läsrörelsens årliga kampanj Bok Happy Meal 2016. Mottot är ”Ge dina barn ett språk”. Man vill bidra till att skapa ett läsintresse som följer barnen och ungdomarna upp i åldrarna. Kampanjen i år pågår mellan 7 oktober och 10 november. Mina barn vill alltid äta på McDonald’s för leksakens skull. För det mesta är det skräp om ni frågar mig, men under Bok Happy Meal rekommenderar jag till och med ett besök på McD. Högkvalitativa, inbundna barnböcker till nästan ingen kostnad alls. Dessutom får man helt okej mat på köpet. Man kan aktivt själv välja nyttighetsnivån på måltiden.

Nya spännande böcker för stora och små barn.

Nya spännande böcker för stora och små barn.

Förra året startades Läslov där lusten till läsning och berättandet stod i centrum. Det ordnades roliga spännande aktiviteter som bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket annat. Det föll väl ut och därför återkommer läslovet även i år, vecka 44. Årets Bok Happy Meal ansluter sig till läslovet med en Läsa själv-bok Min lilla apa av Ulf Nilsson och Kristina Digman.

Samtliga böcker som ingår i årets Bok Happy Meal 2016

Samtliga böcker som ingår i årets Bok Happy Meal 2016

Övriga böcker som ingår i år är Pelle i Djungeln av Jan Lööf, Det lilla lokomotivet av Ib Spang Olsen, Sagan om Pomperipossa med den långa näsan av Falstaff Fakir och Björn Berg, Känn igen 25 fåglar av Björn Bergenholtz, Gummi-Lisa hittar hem av Anna Bengtsson, Krokodilen som åkte ikapp med våren av Hannu Hirvonen och Pia Sakki, När två blir arga på varandra av Tor Åge Bringsvaerd och Tina Soli. Man märker tydligt på titlar och författare att Bok Happy Meal numera finns i hela Norden.

Visst verkar det vara helt fantastiska böcker? Jag har bara hunnit läsa ett par av dom. Känn igen 25 fåglar – en riktigt bra och nyttig faktabok för hela familjen. Jag kände knappt igen hälften av våra svenska fåglar som finns med. Shame on me! När två blir arga på varandra – en bok för lite yngre barn men som jag tyckte var strålande. Jag blev riktigt rörd och berörd.

Fall för barnen tjat om att åka till McDonald’s och kom hem med åtta nya böcker. Nya böcker är ju precis som med nya träningskläder, man vill genast sätta igång och läsa (träna) och vem vill inte ge sina barn ett språk?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *