Goda kycklingburgare

Jag älskar hemgjorda hamburgare. Jag har ett recept jag alltid följer och som verkligen är något utöver det vanliga. Det ger fantastiskt saftiga och smakrika hamburgare. Vill man ha variation till köttburgarna är vegetariska färdigköpta eller hemgjorda burgare också gott. Eller varför inte som i förra veckan, då jag gjorde otroligt goda kycklingburgare.

Goda kycklingburgare!

Goda kycklingburgare!

Kycklingburgare är riktigt gott och definitivt nyttigare än köttburgaren. Kycklingfärsen innehåll bara 5% fett jämfört med köttfärsens 10-20%. Till våra hamburgare hade vi Korvbrödsbagarens premiumbröd Bistro brioche burger hamburgerbuns, ost, sallad, tomat, gurka, rödlök, senap och ketchup. På sidan om bea och överblivna sötpotatispommes. En trevlig och smaskig middag!

Kycklingfärsburgare, 4 port

500 g kycklingfärs
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk smör

Blanda färsen med salt, peppar och paprikapulver. Forma till platta burgare. Stek i grillpanna eller i stekpanna i smör alternativt lägg på grillen. Stek tills innertemperaturen är 72°C. Vänd då och då.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *