Goda kycklingburgare
Jag älskar hemgjorda hamburgare. Jag har ett recept jag alltid följer och som verkligen är något utöver det vanliga. Det ger fantastiskt saftiga och smakrika hamburgare. Vill man ha variation till köttburgarna är vegetariska färdigköpta eller hemgjorda burgare också gott. Eller varför inte som i förra veckan, då jag gjorde otroligt goda kycklingburgare.
Kycklingburgare är riktigt gott och definitivt nyttigare än köttburgaren. Kycklingfärsen innehåll bara 5% fett jämfört med köttfärsens 10-20%. Till våra hamburgare hade vi Korvbrödsbagarens premiumbröd Bistro brioche burger hamburgerbuns, ost, sallad, tomat, gurka, rödlök, senap och ketchup. På sidan om bea och överblivna sötpotatispommes. En trevlig och smaskig middag!
Kycklingfärsburgare, 4 port
500 g kycklingfärs
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk smör
Blanda färsen med salt, peppar och paprikapulver. Forma till platta burgare. Stek i grillpanna eller i stekpanna i smör alternativt lägg på grillen. Stek tills innertemperaturen är 72°C. Vänd då och då.
Senaste kommentarer