Nya produkter från Superfruit

Nya produkter från Superfruit

Nya produkter från Superfruit

Den rådande trenden att dricka, äta och leva nyttigt verkar här för att stanna. Modeord som Superfoods, Superfruits och Raw food används ofta. Så länge vi har en bra balans mellan träning och vila, nyttigt och mindre nyttigt så är det helt okej för mig. Man kan ta till sig de delar man själv behöver, mår bra av och gillar. Företaget Superfruit är ett av de ledande varumärkena när det kommer just till superfoods och raw food. I sitt sortiment har de naturliga och ekologiska produkter som har tagits fram för oss med en modern och aktiv livsstil. Jag har handlat tex gojibär, chiafrön, matcha och gurkmeja från dom. Nu kommer nya produkter från Superfruit.

Superfruit lanserar ett helt nytt produktsortiment kallat Superfruit Foods, dvs vegetariska och ekologiska matprodukter med superfoods. Serien kommer bland annat innehålla mellanmål, snacks och frukostprodukter som ska vara enkla och smidiga att konsumera. Först ut är två rawfood bollmixar, två chiafrö mixar och raw chokladdragerade nötter och bär.

Enkelt och snabbt sätt att göra en god chiapudding.

Enkelt och snabbt sätt att göra en god chiapudding.

Bara att röra ihop mjölk och mix och låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.

Bara att röra ihop mjölk och mix och låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.

Krämig, god och nyttig chiapudding!

Krämig, god och nyttig chiapudding!

Chiafrö mixarna är kompletta med chiafrön och kryddor för smaksättning. De finns i två olika smaker Coconut/Cacao och Coconut/Strawberry/Baobab. Mixarna kan användas för att på ett enkelt sätt göra en nyttig och god chiapudding, men passar lika bra för att smaksätta gröt, i smoothies, strö över frukostflingorna eller i bakverk. Jag testade att göra en chiapudding med smak av kokosnöt, jordgubb och baobab. 2 msk chiafrömix blandades med 1,5-2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk/mjölkvariant) och in i kylen över natten. På morgonen toppade jag puddingen med blåbär och hallon. Supergott!

Mix för rawfood chokladbollar.

Mix för rawfood chokladbollar.

Nyttiga och goda rawfood bollar.

Nyttiga och goda rawfood bollar.

Mamma, jättegott! Men för nyttiga!

Mamma, jättegott! Men för nyttiga!

I mixen för rawfood bollar finns alla ingredienser och kryddor man behöver för att göra sina egna bollar. Den finns i två varianter, chokladbollar och röbetsbollar. Det enda man tillsätter är 1/2 dl vatten. En mixer behövs också. Sedan är det bara att mixa på, rulla och toppa med valfri topping eller äta som de är. Jag testade att göra chokladbollar. Dessa rullade jag i kokos, lingonpulver, blåbärspulver och råchokladpulver. De blev riktigt goda! Till och med Gustaf tyckte om dom. ”Mamma, de var jättegoda. Men för nyttiga”. Hehehe, en som inte gillar mina sockerfria, nyttigare varianter (och inte går att lura heller)! Bollarna är i vilket fall perfekta till kvällsfika, mellanmål, före eller efter träning eller när helst man är sugen på något gott.

Chokladdragerad nötter och bär

Chokladdragerad nötter och bär

Sedan har vi chokladdragerad nötter och bär. Det är gojibär, mullbär, russin, cashewnötter och mandlar som har doppats i råchoklad. Chokladen har ett kakaoinnehåll på 70%. Perfekt som nyttigare snacks. Jag har inte testat dessa ännu men har ätit chokladdoppade gojibär från Superfruit förut och de var farligt goda!

Det ska komma fler nyheter längre fram i det nya Superfruit foods-sortimentet. Ska bli spännande att se vad det blir!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.