Nyttig och god frukostpudding

Börja dagen med en hälsosam frukost.

Börja dagen med en hälsosam frukost.

Nytt år innebär nya sunda och hälsosamma vanor för många av oss. Sökningarna på nyttiga recept slår i taket. Särskilt populärt är nyttiga tips på frukost (kesoplättar, supersmoothie med baobab, overnight oats, mugcake, Chai- och chokladchiapudding med hallonparfait, etc,) och mellanmål (ProPud, Finncrips med jordnötssmör och banan, mellanmålsmuffins, proteinpannkaka, nötfria rawfoodbollar, nyttig ostkaka, etc). Får man en bra start på morgonen blir ofta resten av dagen minst lika bra. Satsa därför på en god och näringsrik frukost. Man ska få i sig 25 % av dagens energiintag genom frukosten. Varför inte börja med en nyttig och god frukostpudding? Självklart kan man, som jag, komplettera med ett par mackor med gott pålägg för extra mättnad.

Nyttig och god frukostpudding

Nyttig och god frukostpudding

Frukostpudding

1,5 dl kokosvatten
½ mogen avokado
1 msk kakao
1 msk macapulver (kan uteslutas)
1 msk kokosolja
1 msk chiafrön
En nypa äkta vanilj
En nypa havssalt

Mixa allt i en mixer. Puddingen ska bli krämig och ganska tjock. Toppa med kokos, hallon eller blåbär, granola eller liknande.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. sandra skriver:

    Låter som något jag skulle älska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *