Laxkorv från Korshags

Nyfångad laxkorv från Korshags

Nyfångad laxkorv från Korshags

Fiskelycka!

Fiskelycka!

Korv i bröd är klassisk lunchmat för oss på helgerna. Vi satsar hellre på en god kvällsmiddag än en stor lunch. Det är också perfekt lunchmat när vi är iväg med båten. För det mesta är korven vi äter gjord av griskött men vi varierar med lamm- och kycklingkorv. Nu har vi för första gången smakat korv gjort av fisk. Vi har nämligen fått testa laxkorv från Korshags (produktprov).

Laxkorv

Laxkorv

Laxkorven är en sk premiumkorv tillverkad på färsk laxfilé odlad i Norge. Den är betydligt nyttigare än vanlig korv och är nyckelhålsmärkt. Korven är varmrökt, innehåller en hög andel lax och finns i två smaker, Original och Ört & vitlök. Det är en grillkorv, inte kokkorv. Laxkorv Original är lik en wienerkorv i strukturen, det vill säga finmald och jämn i konsistensen med en neutral kryddning. Laxkorv Ört & vitlök har en något grövre struktur och är smaksatt med ört- och vitlökskrydda.

Laxkorv original

Laxkorv original

Vi testade laxkorv original som en del av dagens båtlunch. Lunchen intogs för intresserade vid en mycket mysig liten vik vid Västra Högholmen. Eftersom vi ville sätta korvsmaken i centrum serverade vi korven rakt upp och ner i ett enkelt korvbröd.

God lunch med utsikt!

God lunch med utsikt!

Korven hade fin konsistens och ett lättuggat skinn. Jättegod smak, tummen upp från hela familjen! Den smakade verkligen färsk lax. Men det är just det. Hjärnan hade svårt att få det att gå ihop. En korv ska ju smaka kött, inte fisk. Jag tror att korven lämpar sig bättre som en matigare rätt på middagsbordet, än i ett korvbröd som del av en simpel korvlunch. Tror också att det är en vanesak. Ge den ett par chanser, det är den mer än värd. Nyttigt och gott=succé!!!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *