Laxkorv från Korshags
Korv i bröd är klassisk lunchmat för oss på helgerna. Vi satsar hellre på en god kvällsmiddag än en stor lunch. Det är också perfekt lunchmat när vi är iväg med båten. För det mesta är korven vi äter gjord av griskött men vi varierar med lamm- och kycklingkorv. Nu har vi för första gången smakat korv gjort av fisk. Vi har nämligen fått testa laxkorv från Korshags (produktprov).
Laxkorven är en sk premiumkorv tillverkad på färsk laxfilé odlad i Norge. Den är betydligt nyttigare än vanlig korv och är nyckelhålsmärkt. Korven är varmrökt, innehåller en hög andel lax och finns i två smaker, Original och Ört & vitlök. Det är en grillkorv, inte kokkorv. Laxkorv Original är lik en wienerkorv i strukturen, det vill säga finmald och jämn i konsistensen med en neutral kryddning. Laxkorv Ört & vitlök har en något grövre struktur och är smaksatt med ört- och vitlökskrydda.
Vi testade laxkorv original som en del av dagens båtlunch. Lunchen intogs för intresserade vid en mycket mysig liten vik vid Västra Högholmen. Eftersom vi ville sätta korvsmaken i centrum serverade vi korven rakt upp och ner i ett enkelt korvbröd.
Korven hade fin konsistens och ett lättuggat skinn. Jättegod smak, tummen upp från hela familjen! Den smakade verkligen färsk lax. Men det är just det. Hjärnan hade svårt att få det att gå ihop. En korv ska ju smaka kött, inte fisk. Jag tror att korven lämpar sig bättre som en matigare rätt på middagsbordet, än i ett korvbröd som del av en simpel korvlunch. Tror också att det är en vanesak. Ge den ett par chanser, det är den mer än värd. Nyttigt och gott=succé!!!
Senaste kommentarer