Brum brum

Sveriges mest köpta bil är inte en Volvo utan Ahlgrens bilar. Historien startade redan 1953 då de första Ahlgrens bilarna såg dagens ljus. Redan då var bilarna rosa, gröna och vita och dessa klassiker, Bilar original, finns kvar än i dag. Det kan inte finnas många i vårt avlånga land som inte har ägt en av dessa klassiker. Flera modeller har under året presenterats, tex Bilar sursockrade, Bilar saltlakrits, Bilar mjölkchoklad, Bilar originaltillbehör, Bilar dubbeldäckare, Bilar julgranar, etc. Modellerna har kommit och gått och klassikern original har bestått.

Nu släpps nästa modell av Ahlgrens bilar, Bilar fruktkombi. Den är byggd på befintlig originalbottenplatta, dvs skum, men med helt ny överdel gjord av vingummi. Det finns tre olika motoralternativ – röd hallon, gul citron samt orange tuttifrutti. Tyvärr har den samma motorproblematik som alla andra Ahlgrensbilar, dvs den har en urusel bromsförmåga och det finns bara ett sätt att stoppa den… (i munnen!).

Jag har alltid gillat Ahlgrens bilar, både original och de flesta tillfälliga smaker. Den nya smaken/modellen gör i alla fall inte mig besviken. Jag tycker de var goda. De röda var godast (samma sak i Gott och Blandat-påsarna, varför gillar jag alltid de röda mest?!). Barnen var stormförtjusta. De gillar verkligen sega mjukisar och de här uppfyllde alla deras krav. Toppbetyg alltså!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Bilar saltlakrits och däcken är min favorit kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.