Min frukost

Att äta frukost är viktigt! Man bör få i sig 25% av dagens energiintag genom frukosten. För mig är detta inga som helst problem. Jag älskar frukost! Gröt med god topping och mjölk, fil och flingor, mackor, ägg i olika former och varianter, te, etc etc. En bra frukost ger bästa möjliga start på dagen. Börjar du morgonen med ett glas O’boy, smaksatt yoghurt och sockrade flingor har du ett blodsocker som stiger till skyarna och inte håller du dig mätt särskilt länge utan du blir ganska snart sugen på något mer. Välj istället nyttigare frukostalternativ som håller blodsockret på en jämn nivå och ger högre mättnadsgrad.

Min frukost av Ola LauritzsonTillsammans med svenska Frebaco Kvarn lanserar nu Ola Lauritzson den nya müsliserien Min frukost. Med den vill han ge oss just bästa möjliga start på dagen. Müslin är GI-smart, dvs innehåller långsamma kolhydrater i form av fullkorn som håller blodsockret på en jämn nivå och ger mättnadskänsla som varar längre. Det är bra för både välbefinnande och midjemått.

Ge dig själv bästa möjliga start på dagenMin frukost kommer i två varianter – Havremüsli och Surdegsmüsli. De är helt utan tillsatt socker, salt eller andra tillsatser och innehåller bara råvaror av hög kvalitet. Det är rostade, kakaobönor, rostade kokoschips, hela jordgubbar och blåbär som några av ingredienserna.

Basen i Havremüslin är svensk havre. Havre har väldigt högt näringsinnehåll. För att öka fiberinnehållet har branflakes med 30% vetekli lagts till. Pumpa- och solroskärnor ger smak och bidrar med nyttiga fetter och mineraler. Rostade kokoschips, rostad råkakao, frystorkade blåbär och jordgubbar ger god smak och ökar innehållet av antioxidanter.

MüsliSurdeg innehåller svenska fullkornsflingor av havre, vete, råg och korn som bas. Rostade kokoschips har lagts till för att ge en krispig känsla. Även denna müsli innehåller frystorkade jordgubbar och blåbär.

Jag blev mycket förtjust i båda sorterna. Känns fräscht och sunt, mättar bra och smakar framför allt väldigt gott! Lagom sött och lagom mycket crunch. Lika gott till naturell fil/yoghurt som smaksatt. Komplettera med färsk frukt (typ banan eller bär), ett par smörgåsar och en kopp kaffe/te och du får en fantastiskt start på dagen!

Förresten fungerar müslin självklart lika bra till mellanmål och kvällsmål som till frukost.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *