Burger-time

Fredag igen! Vart tar veckorna vägen?! Snabbt går det.

Blev en av våra fredagsklassiker till middag ikväll. Hemgjorda hamburgare, Max Frisco-bröd, ost, bacon, sallad, röd lök, tomat, gurka, paprika, avokado, senap, ketchup, hamburgerdressing, bearnaisesås och grillsås. Bara att välja sina personliga favoriter, sätta ihop sina burgare och NJUTA!

Amerikanska hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 msk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås

Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Hamburgerdressing

1 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche (jag använde 1/2 dl kvarg)
1/2 dl chilisås
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *