Bästa vardagsmaten

Påsken är slut och många är hjärtligt trötta på ägg, lax, sill, köttbullar och prinskorv. Men inte jag! Det är ju så gott! Prinskorv kan jag vara utan men vanlig korv och falukorv, ägg, lax och köttbullar (hemgjorda såklart) tröttnar jag inte på i första taget. Bästa vardagsmaten är faktiskt ugnsbakad lax med goda tillbehör. Sköter sig själv i ugnen, gott och fräscht! Omtyckt av hela familjen.

Bästa vardagsmaten

Bästa vardagsmaten

Kvällens middag blev ugnsbakad lax, nyttiga rotfrukter som sötpotatis, morot, palsternacka och potatis gjord i Airfryer (precis som vi gör hemgjorda krispiga nyttiga pommes frites) och till detta grönkålssallad, färska grönsaker och en kall sås med gräddfil och sweetchili. En riktig festmåltid en helt vanlig vardag. Laxen var fantastiskt saftig och god med mycket smak. Jag toppar laxen med salt och peppar, dill och färsk citron och tillagar 15-20 min på 175 grader. Rotfrukterna krispiga och delikata. Grönkålssalladen som bestod av förvälld grönkål, hackad hemodlad röd chili, hackad vitlök och hackad lök som frästes i olivolja i het panna och kryddades upp med salt och peppar, bidrog med smak och hetta. En kall sås som balanserade upp det varma och heta.

Vi gick garanterat mätta och nöjda från matbordet! Kan man tröttna på lax?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *