Fiskburgare med Frisco-bröd

Fiskburgare

Fiskburgare

Kvällens middag blev ett recept inspirerat från Coops broschyr ”Sund mat”, fiskburgare. Varken Gustaf eller Filippa åt av fisken… Filippa sa uttryckligen att den inte var god och inte ens dressingen på gjorde att hon tyckte den blev god. Men jag och Mattias tyckte det var gott. Vi hade Max Frisco-bröd till och dom är så otroligt goda. De kostar mer än dubbelt så mycket som vanliga hamburgerbröd, men å andra sidan är de mer än dubbelt så goda också.

Fiskburgare, 5 port

800 g fiskfilé
1 gul lök, finhackad
1 dl matlagningsgrädde
1.5 msk potatismjöl
salt, peppar, cayennepeppar

Fräs löken i smör utan att den tar färg. Skär fisken i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma burgare. Stek i smör i en stekpanna, ca 2 min per sida.

Chilidressing

2 dl matyoghurt
3 msk chilisås
1 msk citronsaft
salt och peppar

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tillbehör

Skivade tomater
Gurka
Ostskivor
Skivad rödlök
Sallad
Hamburgerbröd

Varva alla tillbehör till burgarna på brödet och ringla över chilidressingen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Rebecca skriver:

    Ser gott ut! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *