Fiskburgare med Frisco-bröd
Kvällens middag blev ett recept inspirerat från Coops broschyr ”Sund mat”, fiskburgare. Varken Gustaf eller Filippa åt av fisken… Filippa sa uttryckligen att den inte var god och inte ens dressingen på gjorde att hon tyckte den blev god. Men jag och Mattias tyckte det var gott. Vi hade Max Frisco-bröd till och dom är så otroligt goda. De kostar mer än dubbelt så mycket som vanliga hamburgerbröd, men å andra sidan är de mer än dubbelt så goda också.
Fiskburgare, 5 port
800 g fiskfilé
1 gul lök, finhackad
1 dl matlagningsgrädde
1.5 msk potatismjöl
salt, peppar, cayennepeppar
Fräs löken i smör utan att den tar färg. Skär fisken i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma burgare. Stek i smör i en stekpanna, ca 2 min per sida.
Chilidressing
2 dl matyoghurt
3 msk chilisås
1 msk citronsaft
salt och peppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör
Skivade tomater
Gurka
Ostskivor
Skivad rödlök
Sallad
Hamburgerbröd
Varva alla tillbehör till burgarna på brödet och ringla över chilidressingen.
Ser gott ut! =)