Chili con carne med bröd
Vanliga tillbehör till lunchen/middagen hemma hos är potatis, ris, ugnsbakade rotfrukter och pasta i olika former. Till kvällens middag som var chili con carne blev tillbehöret bröd. Det är supergott att doppa bröd i chilin eller lägga chilin på brödet. Självklart hade vi goda pålägg också (smör, lufttorkad salami, lagrad ost och Vit Caprin från Skärvångens bymejeri), grönsaker samt gräddfil. Jag slukade två stora portioner. Jättegod lite enklare mat!
Här är mitt recept på Chili con carne.
Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili
Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater, vita bönor, vita bönor i tomatsås. Låt puttra. Minst 40 min, gärna upp till en timme.
Senaste kommentarer