Chili con carne med bröd

Vanliga tillbehör till lunchen/middagen hemma hos är potatis, ris, ugnsbakade rotfrukter och pasta i olika former. Till kvällens middag som var chili con carne blev tillbehöret bröd. Det är supergott att doppa bröd i chilin eller lägga chilin på brödet. Självklart hade vi goda pålägg också (smör, lufttorkad salami, lagrad ost och Vit Caprin från Skärvångens bymejeri), grönsaker samt gräddfil. Jag slukade två stora portioner. Jättegod lite enklare mat!

Här är mitt recept på Chili con carne.

Chili con carne, 4 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili

Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater, vita bönor, vita bönor i tomatsås. Låt puttra. Minst 40 min, gärna upp till en timme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *