Vegetariska fyllda paprikor i Crock-Pot

Fylld paprika i Crock-Pot

Fylld paprika i Crock-Pot

På facebook är jag med i en sluten grupp för oss som använder Crock-Pot/slow cooker, Crock-Pot Sweden – vi som slökokar! Här läggs det ut massor med inspirerande recept och bilder. I ett av inläggen fanns en länk till en video. I videon lagades det till fyra olika rätter där Crock-Pot används som är perfekta att laga tillsammans med sina barn. Idag testade jag Vegetariska fyllda paprikor i Crock-Pot/Slow cooker stuffed peppars.

Inte snyggt men GOTT!

Inte snyggt men GOTT!

Slow Cooker Stuffed Peppers är helt enkelt vegetariska fyllda paprikor där basen består av kokt ris, majs och bönor. Jag böt dock ut bönorna mot tärnad kassler då vegetariskt inte alltid går hem hos övriga familjen. När man tittar på filmen och bilderna på deras fyllda paprikor håller de ihop jättefint. Efter tiden i Crock-Pot hade vissa av mina paprikor spruckit och innehållet runnit ut. Men smaken, den var det verkligen inget fel på! Hur gott som helst! Smakerna var fantastiska efter den långa tillagningen i pottan. En riktigt fräsch och nyttig rätt och kul att testa något nytt!

Fylld paprika i Crock-Pot, 4-5 port

5 urkärnade paprikor
4 dl kokt ris
1 burk majs
1 burk valfria bönor (400 g tärnad kassler)
½ tärnad paprika
½ burk krossade tomater
1 dl salsa
riven ost
salt, peppar
1 dl kycklingbuljong

Blanda ihop kokt ris, salt, peppar, majs, lök, bönor, krossade tomter och salsa i en bunke. Ställ de urkärnade paprikorna i en Crock-Pot. Skär bort en bit på botten av paprikorna så står de upp lättare. Fyll halva paprikorna med risröran, lägg på riven ost, fyll på med risröra ända upp och toppa med riven ost. Häll kycklingbuljong i botten. Tillaga på hög värme i 4 timmar. Servera med en fräsch sallad!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *