Vegetariska fyllda paprikor i Crock-Pot
På facebook är jag med i en sluten grupp för oss som använder Crock-Pot/slow cooker, Crock-Pot Sweden – vi som slökokar! Här läggs det ut massor med inspirerande recept och bilder. I ett av inläggen fanns en länk till en video. I videon lagades det till fyra olika rätter där Crock-Pot används som är perfekta att laga tillsammans med sina barn. Idag testade jag Vegetariska fyllda paprikor i Crock-Pot/Slow cooker stuffed peppars.
Slow Cooker Stuffed Peppers är helt enkelt vegetariska fyllda paprikor där basen består av kokt ris, majs och bönor. Jag böt dock ut bönorna mot tärnad kassler då vegetariskt inte alltid går hem hos övriga familjen. När man tittar på filmen och bilderna på deras fyllda paprikor håller de ihop jättefint. Efter tiden i Crock-Pot hade vissa av mina paprikor spruckit och innehållet runnit ut. Men smaken, den var det verkligen inget fel på! Hur gott som helst! Smakerna var fantastiska efter den långa tillagningen i pottan. En riktigt fräsch och nyttig rätt och kul att testa något nytt!
Fylld paprika i Crock-Pot, 4-5 port
5 urkärnade paprikor
4 dl kokt ris
1 burk majs
1 burk valfria bönor (400 g tärnad kassler)
½ tärnad paprika
½ burk krossade tomater
1 dl salsa
riven ost
salt, peppar
1 dl kycklingbuljong
Blanda ihop kokt ris, salt, peppar, majs, lök, bönor, krossade tomter och salsa i en bunke. Ställ de urkärnade paprikorna i en Crock-Pot. Skär bort en bit på botten av paprikorna så står de upp lättare. Fyll halva paprikorna med risröran, lägg på riven ost, fyll på med risröra ända upp och toppa med riven ost. Häll kycklingbuljong i botten. Tillaga på hög värme i 4 timmar. Servera med en fräsch sallad!
Senaste kommentarer