Skjuts in i ugnen

Mat som sköter sig själv i ugnen är perfekt vardagsmat. Det finns mängder med olika varianter och man kan variera sig i det oändliga. Det finns recept för kyckling, fisk, kött, vegetariskt, vilt, ja typ allt fungerar.

I veckan som var lagade jag till ett lass köttfärssås. Perfekt att göra extra mycket när man ändå håller på. Förutom köttfärssås fanns det pastarester i kylen från en av våra helgluncher. Fryst broccoli i frysen. Vad passade då inte bättre än att slänga ihop en köttfärsgratäng med pasta och broccoli?! I en ugnssäker form blandar man bara köttfärssås, pasta och broccoli. Eventuellt kan man vilja hälla över en bechamelsås (1,5 msk smör, 1,5 msk smör, 3 dl lättmjölk, salt och peppar) över härligheten. Riv över lite ost. In i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Njut tillsammans med extra grönsaker på sidan om och varför inte en fin ketchup.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.