Dags att vända hem

Dags att vända hem

Dags att vända hem

Allting har ett slut. Så även vår allra första resa ut i Stockholms Skärgård. Nu var det dags att vända hem. Från Säck åkte vi tillbaka med Mälaren som slutdestination. Vi avslutade precis som vi startade med en övernattning i Wasahamnen.

Blev många bad längs vägen.

Blev många bad längs vägen.

Härligt att svalka sig.

Härligt att svalka sig.

Under hela resan har temperaturen legat runt 30-35 grader i luften och 20-25 grader i vattnet. Blev många badstopp längs vägen kan jag lova!

Lunchstopp på Bullandö Krog.

Lunchstopp på Bullandö Krog.

Jag har tvättat mig med tvål i havet varje morgon men åh, så underbart det var att äntligen få ta en riktig dusch och tvätta håret när vi kom fram till Wasahamnen. Man uppskattar inte de små sakerna, som tex dusch och kallt vatten/dryck, förens man har varit utan det ett tag.

Solnedgång i Wasahamnen.

Solnedgång i Wasahamnen.

Vad gäller vatten har det varit en bristvara i hela Skärgården i sommar. Vi har inte kunnat fylla upp varken vattenflaskor eller båtens vattentank någonstans. Vi har fått hushålla och snåla med vattnet i den tryckande hettan… Att kyla dryck och vatten har vi inte heller kunnat göra i den utsträckning som vi velat på båten. Kylen är liten och mat måste tyvärr prioriteras i sådana lägen. Vi har fått vänja oss vid ljummen dryck….

Äntligen har vi fått duscha och tvätta håret!

Äntligen har vi fått duscha och tvätta håret!

Lunch intogs sista dagen på Bullandö Krog och middag återigen på O’Learys utanför Gröna Lund.

Sammanfattningsvis har vi haft en helt underbar resa i Skärgården som varade 1.5 vecka. Vi har fått blodad tand och kommer garanterat åka ut i Skärgården med vår nya båt så fort vi får tillfälle.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *