Tips på naturhamnar i Skärgården och Mälaren

Tips på naturhamnar i Skärgården och Mälaren

Tips på naturhamnar i Skärgården och Mälaren

Vilken helt fantastisk båtsommar vi har haft i år. Nästan på gränsen till för varmt då temperaturen som alla vet legat runt konstant dryga 30 grader och strålande sol. Men jag klagar (typ) inte. Jag har i tidigare inlägg berättat lite mer noga om sommarens båtresor men i detta inlägg vill jag ge sammanfattande tips på naturhamnar i Skärgården och Mälaren som vi har besökt under vår semester.

Granskär.

Granskär.

Granskär i Mälaren. Bra tilläggningsmöjligheter, skuggplatser och solplatser, fina solnedgångar, badvänligt, dass och soptömning.

Båttur till Rosersbergsviken

Båttur till Rosersbergsviken

Rosersbergsviken i Mälaren. Mycket lugn och fin vik. Går att lägga till vid klipporna. Vi kunde dock inte göra detta sist utan låg på svaj. Vattenståndet i Mälaren är extremt lågt och bävrarna som håller till i området (vi kallar det Bäverviken) hade fällt massor av träd precis där vi tänkt lägga till.

Wasahamnen.

Wasahamnen.

Wasahamnen. Gästhamn med alla bekvämligheter mycket centralt och vackert belägen på Djurgården.

En liten men välbesök sandstrand.

En liten men välbesök sandstrand.

Gällnö. Sandstrand, lanthandel, restaurang och bar, soptömning och dass.

Krokholmsviken.

Krokholmsviken.

Krokholmsviken. Lite mindre vik och inte lika många båtar. Dass och soptömning.

Skärgårdens Mallorca?

Skärgårdens Mallorca?

Stora Jolpan. Kärt barn har många namn – Finnhamn, Paradiset, Paradisviken mfl men ön där vi lade till heter Stora Jolpan. Skärgårdens Mallorca? Finns tre gästhamnar med även naturhamnar runt om ön, strandkiosk och foodtruck, lanthandel, utegym, restaurang, dass och sopstationer.

Naturhamn Säck

Naturhamn Säck

Säck. Mycket lugn fin vik omgiven av mestadels höga klippor. Soptömning och dass.

Finns mycket mer att upptäcka i vårt avlånga land och med vår nya båt kommer för oss nya destinationer att upptäckas under tidens gång.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *