De två återstående kycklingrätterna från inspirationslunchen
Igår lagade jag de två återstående kycklingrätterna som jag bjöds på hos inspirationslunchen för Kronfågel DELi i förra veckan. Det var Kryddmarinerad kycklinglårfilé med fetaost på potatismos med dragonsmak, mustig sky med linser och rosépeppar och Baconlindad kycklingbröstfilé med rosmarin och krämig fullkornlinguine med höstsvamp. Lätt att laga till och så fantastiskt gott! Och så fint det blir när man lägger upp maten. Märker ni att jag är lyrisk?! Jag satt och mmm-ade och ahhh-ade hela tiden!
Min favorit är helt klart potatismosrätten. Mattias tyckte bäst om pastarätten men gillade självklart alla tre. Varför inte servera alla tre rätterna som en buffé precis som på inspirationslunchen.
Baconlindad kycklingbröstfilé med rosmarin och krämig fullkornlinguine med höstsvamp, 4 port
4 st Baconlindad kycklingbröstfilé med rosmarin – Kronfågel
1 st lök schalottenlök
1 st vitlök klyftor
2 msk smör
1 dl lätt crème fraiche, kokfast
1 dl vitt vin, torr
200 g blandad färsk höstsvamp
2 msk jungfruolja
400 g pasta linguine fullkorn – Kungsörnen
Salt, grovmalen svartpeppar, rivet citronskal
Ärtskott eller färsk rosmarin till garnering
Stek bröstfilén enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva vitlök och schalottenlök. Bryn schalottenlöken i smöret och tillsätt vinet, låt koka i 1 minut. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Ansa svampen och skiva den. Stek svampen i jungfruoljan och blanda den i såsen. Smaka av med lite rivet citronskal.
Koka pastan al dente i saltat vatten, blanda med svampsåsen.
Anrätta bröstfilén på den krämiga svamppastan.
Garnera med kryddgrönt och malen svartpeppar.
Kryddmarinerad kycklinglårfilé med fetaost på potatismos med dragonsmak, mustig sky med linser och rosépeppar, 4 port
Ingredienser bas
400 g potatismos med dragonsmak
500 g kryddmarinerad kycklinglårfilé med fetaost – Kronfågel
4 dl mustig skysås
50 g kokta puy-linser
1 msk rosépeppar
Salt och strösocker
Ingredienser potatismos
350 g skalad potatis
2 st skalade vitlöksklyftor
1,5 dl mellanmjölk
2 msk olivolja
4 msk salladslök i fina skivor
2 msk färskhackad dragon
Olivolja, salt, lite socker och malen svartpeppar
Tillagning bas
Laga potatismoset enligt separat recept (se nedan).Stek under tiden kycklinglårfilé enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt skysåsen med balsamicovinäger, salt, lite socker, rosépeppar och kokta puy-linser. Skär kycklinglårfilén i passande bitar och anrätta dem med potatismoset och såsen.
Servera en fräsch grönsallad med citrussmak till anrättningen.
Tillagning potatismos
Koka potatisen med vitlöken. Häll av vattnet, låt ånga av och pressa sedan alltsammans.
Smaka av med olivolja, salt, lite socker och malen svartpeppar. Späd med mjölk under vispning till fluffig konsistens. Tillsätt finskivad salladslök och dragon precis innan anrättningen.
1 svar
[…] stoppa in i ugnen och göra gott tillbehör till. Jag valde jag att koka quinoa och göra en god skysås med linser till kycklingen. Riktigt […]