Nyttig hallonpaj med kvarg
I helgen hade vi några vänner över på middag. Det blev en mycket lyckad och trevlig trerättersmiddag. En god efterrätt är en självklarhet tycker jag. Finns alltid plats för dessert! Den här gången föll valet på en lite nyttigare paj. En nyttig hallonpaj med kvarg till vilken vi serverade proteinglass från Add Ice Cream.
Receptet på pajen kommer från Arla. Den blev verkligen perfekt. Lagom söt, krämig i mitten och med ett härligt krisp på toppen. Supergott! Perfekt att servera på halloweenveckans alla kommande festligheter och middagar.
Hallonpaj med kvarg
Smuldeg:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1¼ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Kvargfyllning:
250 g kvarg, 10%
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
200 g hallon
Sätt ugnen på 200°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen. Blanda ihop alla ingredienser till kvargfyllningen. Lägg hälften av smuldegen i formen. Klicka på kvargfyllningen och strö på ⅔ av hallonen och toppa med resten av smuldegen. Baka i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med resten av hallonen.
Så gott det såg ut
Låter och ser gott ut!