Nyttig hallonpaj med kvarg

Nyttig hallonpaj med kvarg

Nyttig hallonpaj med kvarg

I helgen hade vi några vänner över på middag. Det blev en mycket lyckad och trevlig trerättersmiddag. En god efterrätt är en självklarhet tycker jag. Finns alltid plats för dessert! Den här gången föll valet på en lite nyttigare paj. En nyttig hallonpaj med kvarg till vilken vi serverade proteinglass från Add Ice Cream.

Receptet på pajen kommer från Arla. Den blev verkligen perfekt. Lagom söt, krämig i mitten och med ett härligt krisp på toppen. Supergott! Perfekt att servera på halloweenveckans alla kommande festligheter och middagar.

Hallonpaj med kvarg

Hallonpaj med kvarg

Hallonpaj med kvarg

Smuldeg:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1¼ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Kvargfyllning:
250 g kvarg, 10%
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
200 g hallon

Sätt ugnen på 200°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen. Blanda ihop alla ingredienser till kvargfyllningen. Lägg hälften av smuldegen i formen. Klicka på kvargfyllningen och strö på ⅔ av hallonen och toppa med resten av smuldegen. Baka i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med resten av hallonen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *