Den absolut godaste!

Den absolut godaste maten jag kan laga till är den vid det här laget välkända kycklingfiléer i god sås. Är det en rätt som är to-die-for så är det denna. Jag tror att alla i vår bekantskapskrets inte bara har blivit bjuden på den en gång, utan säkert minst ett par gånger. Jag tror ingen någonsin inte har gillat denna mat. Riktigt MUMS, MUMS, MUMS! Kyckling i underbar sås, ris och grönsaker – en middag som garanterat blir en succé. Man tar inte bara om en gång, utan minst två! Perfekt mat en härlig lördag som denna!

Här är receptet på kycklingfiléer i god sås (kyckling i god sås).

Kycklingfiléer i sås, 6 port

6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Lägg kycklingfiléerna i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *