En fantastisk fredagsmiddag på finporslinet

Ikväll har vi ätit och njutit av en underbart god middag och god dricka. På finporslinet dessutom. Vad gäller finporslinet har jag börjat fundera på varför man inte använder sitt fina porslin oftare än man gör. Hur glad blir man av att ha det stående i ett skåp och samla damm?! Nä, bättre att det kommer till användning.

Vi började middagen med en underbart god förrätt. Färsk, grön sparris toppad med parmesanost, rostade pinjenötter, lite olivolja och flingsalt. Den perfekta förrätten så här när primörerna har gjort entré.

Till huvudrätt grillade vi hängmörad ryggbiff. Till detta hade vi en fräsch broccolisallad, goda grillsåser och bearnaisesås och självklart nybakta naanbröd toppade med smör och ost. Vi upprepade succén med att baka bröden på grillen. Asså, säger bara GRYMT gott!!!!!

Vinet vi drack till maten var inte dumt alls. Tvärtom. Ett fantastiskt rödvin, perfekt till nötkött.

Sparris med parmesan och rostade pinjenötter, 4 port

8-10 gröna sparrisar
50 g hyvlad parmesanost
5 msk rostade pinjenötter
flingsalt
olivolja

Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen. Förväll sparrisen i ca 5-6 minuter. De ska vara spänstiga. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta pinjenötterna tills de får färg i en torr stekpanna. Ta upp sparrisen ur kastrullen och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg dom på ett ugnssäkert fat och stoppa in i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut fatet, lägg på osten och strö över de rostade pinjenötterna. Ringla över lite olivolja och servera direkt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *