Kladdkaka med ganache

Sockerfri kladdkaka from heaven!

Sockerfri kladdkaka from heaven!

Kladdkaka ligger fortfarande i topp vad gäller sökningar på internet. En sökning på google ger över 4 miljoner träffar. Själv älskar jag kladdis! Det finns mängder av olika varianter. Bara att välja ett efter eget smak och tycke. Man kan göra den på konventionellt sätt med smör och socker eller i nyttigare varianter. Idag gjorde jag en sockerfri kladdkaka med ganache som kan vara det godaste jag någonsin ätit. GALET god!!! Underbar konsistens, god smak och inte alls så där sötsliskig som vissa kladdisar kan vara.

Smakrik kaka och len, mjuk chokladkräm.

Smakrik kaka och len, mjuk chokladkräm.

Både vacker och god!

Både vacker och god!

Ingredienser och recept fanns i No Ordinary Box. Det här var tredje och sista bakverket ur boxen. De två tidigare, Bounty och Magiska frallor har båda fått allra högsta betyg i lätt att baka och smak. Denna kladdkaka med ganache får minst samma betyg. Svårt att gradera då alla fyller olika funktioner.

Tänk er en kladdig smakrik kaka toppad med mjuk, len chokladkräm. Eufori för en sann chokladälskare som jag! En klick grädde till och du är så nära himmelriket du kan komma! Ni måste testa denna!!!

Kladdkaka med ganache

Kladdkaka med ganache

Kladdkaka med ganache

2 ägg
75 g sockerfri mörk choklad (Nicks mörk choklad)
75 g smör
1 dl vispgrädde (0.5 dl till kakan, 0.5 dl till ganache)
0.5 dl sötströ
5 msk sockerfri chokladdryck (Nicks chokodryck) alt kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda ner 5 msk sockerfri chokladdryck alt kakao plus 0.5 dl sötströ. Låt gå på svag värme tills du ser att ”socker”kristallerna har löst upp sig och du har en tjock slät chokladsmet. Rör försiktigt ned resten av ingredienserna. Se till att smeten inte är för varm för då finns det risk för äggröra. Fördela smeten i en smord mindre form som du mjölat med lite chokladdryckspulver/kakao. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten. Låt sedan stå och svalna en timme. Du kan nu börja göra ganache.

Ganache: Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen har smält. Låt stå tills den fått önskad konsistens. Häll sedan över kakan. Låt svalna i kyl några timmar, gärna över natten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *