Green Kitchen At Home

Green Kitchen At Home

Green Kitchen At Home

Under hösten har det släppts massor av inspirerande böcker inom framför allt segmentet kost och hälsa. Den här årstiden behöver vi extra mycket färg, inspiration och tips. Då är en kokbok full med härliga recept och läckra bilder den perfekta humörhöjaren. En av favoriterna är Green Kitchen-böckerna. Jag verkligen älskar dessa kokböcker. Recepten är hälsosamma, smarta och inspirerande. Det känns enkelt men ändå nytt. Och bilderna är magiska! Jag vill bara laga till allt! Nu har den fjärde boken i serien kommit, Green Kitchen At Home. Författare är paret bakom Green Kitchen Stories.

Smart att smyga in grönsaker i goda plättar!

Smart att smyga in grönsaker i goda plättar!

Green Kitchen At Home har författarna David Frenkiel och Luise Vindahl samlat recepten på den mat de själva lagar och ständigt återkommer till. Helt enkelt enkel och hälsosam vegetarisk mat att njuta av varje dag. Här finns snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar men även helgens middagar då man har mer tid och energi att stå i köket. Vi får recept, tricks och genvägar som gör det möjligt att äta god mat varje dag beroende på vad man gillar och hur mycket tid man har.

Läckra sötpotatiswraps.

Läckra sötpotatiswraps.

Boken inleds med kapitlet Kylskåpsfavoriter som jag ser som det kanske viktigaste kapitlet. I det kapitlet får vi tips på hemgjorda ”basvaror” som är perfekt att ha laddat upp med i kylen för att en stressig vardag relativt snabbt och enkelt kunna laga till en riktig måltid. På så sätt slipper man springa in på närmaste thai-hak för takeaway när tiden och orken är knapp. Många av dessa favoriter kan också köpas färdiga i snabbköpet om man inte hunnit ligga steget före. Kylskåpsfavoriterna återkommer författarna till i olika måltider i boken. Genom att helt enkelt para ihop dom med varandra och lägga till en extra ingrediens får man en hel rad lättlagade rätter. Vi hittar recept på tex Perfekt pesto, Himmelsk hummus, Rismjölspannkakor och Regnbågsbröd.

Underbara bilder som får dreggelvattnet att rinna till!

Underbara bilder som får dreggelvattnet att rinna till!

Sedan följer kapitlen Frukost, Mat att ta med, Måndag till fredag, På helgen, Röror och annat samt Desserter. Recepten är som sagt vegetariska, veganska alternativ ges, och glutenfria. Självklart kan man ersätta och lägga till efter eget smak och tycke. Konceptet är enkla, okomplicerade rätter. Comfort food för att använda ett modernt begrepp. Ingredienslistorna är relativt korta och finns att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. En del av recepten har publicerats på parets blogg men vi får även stifta bekantskap med nya opublicerade recept.

Vi får tips om veganska och nötfria alternativ på många av rätterna.

Vi får tips om veganska och nötfria alternativ på många av rätterna.

Kombinationen lockande recept och färggranna bilder blandat med författarnas personliga berättelser får i alla fall mig att gå i spinn. Jag vill bara rusa ut i köket och börja laga varenda recept. Det svåra var att välja vad jag skulle börja med. Valet föll på Himmelsk hummus.

Första receptet ut!

Första receptet ut!

Himmelsk hummus!

Himmelsk hummus!

Jag älskar hummus. Det är verkligen en mångsidig och läcker röra. Köper ofta färdiggjord i butik fast det är så lätt att göra själv. I kokboken ges vi tre alternativa tillvägagångssätt. Du kan göra den från grunden med hjälp av torkade kikärtor, slänga ihop en snabbversion med färdigkokta kikärtor eller så kan du bege dig till närmaste mataffär och köpa den hummus som har den kortaste ingredienslistan. Jag valde alternativ nummer två även om jag hade torkade kikärtor hemma. Blev ju så sugen på att testa på en gång! Hur enkelt som helst. Och hummusen blev verkligen himmelskt god! Receptet finns på parets blogg.

Detta blir en kylskåpsfavorit även hos mig!

Detta blir en kylskåpsfavorit även hos mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *