En krämig och god tacolasagne
Några av barnens favoriträtter är tacos (såklart) och även lasagne. Då måste väl kombinationen tacolasagne också gå hem? Självklart gjorde den det! Jag följde ett recept jag testat förut och som både är nyttigt och gott. Vill man kan man servera lasagnen med nachochips, sallad och gräddfil. Jag tycker dock att det är onödigt då den är så mättande och god som den är.
Tacolasagne, 4-5 port
1 paket (250 g) färska lasagneplattor
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 burk (400 g) kidneybönor
1 burk (150 g) majskorn
2 gula lökar
500 g krossade tomater
1 burk (250 g) tacosås
salt och peppar
riven ost efter smak
Smula ner färsen i het panna och låt bryna tills den får fin färg. Häll på tacokryddan och tomatpurén och tillsätt vattnet. Blanda och låt koka tills all vätska kokat bort. Skölj bönor och majs och låt det rinna av ordentligt. Finhacka lök och blanda det med de avrunna bönorna och majsen.
Fördela ca 1 dl av de krossade tomaterna på botten av en ugnsfast form och lägg ett lager lasagneplattor över. Fördela hälften av färsen, hälften av bönblandningen, hälften av tacosåsen och 1/3 av de krossade tomaterna i formen. Salta och peppra. Lägg en ny omgång lasagneplattor över och varva på samma sätt. Avsluta med ett lager lasagneplattor och krossade tomater. Fördela riven ost över lasagnen och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Låt vila ca 15 minuter före servering.
Låter mkt gott!!