En Lisebergs-upplevelse

Snart framme vid LisebergFilippa hade verkligen räknat ner dagarna till vår Göteborgsresa. Det hon självklart såg mest fram emot var besöket på Liseberg. Vi köpte ett paket med inträde och åkband för två dagar. Här skulle det åkas karuseller.

Vi kom fram till Göteborg vid lunchtid. Vi åt en god lunch, lämnade bagaget på hotellet och rusade iväg till Liseberg. Solen stekte från en klarblå himmel och det var ungefär 28 grader i skuggan. Hjälp, vilka köer som mötte oss framme vid inträdet till Liseberg. De var lååånga och sniglade sig fram, men tillslut var det vår tur att betala och få gå in.

Hade vi mötts av köer vid entrén var det inget emot av vad vi möttes av vid i princip alla attraktioner. Det var mellan 40-90 minuters kö till nästan allt! Men det var bara att bita ihop i värmen för nu var vi där för att åka. Köerna var långa och vi stektes i den kokheta solen. Det gick ju inte att söka skugga för man var tvungen att stå där i kön och vänta på sin tur. Det blev mycket läsk, vatten och glassar för oss kan jag lova!

BalderUppskjutetPariserhjuletBushållsplatsen

Några attraktioner hann vi i alla fall med under dagen och kvällen innan vi gav upp. Vi åkte bland annat Slänggungan, Kanonen, Balder, Kållerado, Uppskjutet och Pariserhjulet. När vi väl fick åka njöt vi för fulla muggar, utom vid Kanonen. Den var inte rolig alls, bara obehaglig…

FlumrideAtmosfear

Dag två var vi där precis vid öppning. Det var en lika varm och solig dag och lika mycket folk redan vid öppning. Tåget hem till Stockholm igen gick vid 14:30 och fram tills dess hann vi med några åk, dricka och glassar och så åt vi lunch på Liseberg. Dag två åkte vi bland annat Flumride, Atmosfear, Virvelvinden, Höjdskräcken, Uppskjutet och Slänggungan.

Liseberg är en riktigt bra nöjespark med något för alla smaker och åldrar. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där. Dock bör man välja någon dag när det inte är så varmt och inte så mycket folk. Att stå i kö är INTE roligt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *