En krämig middag
Jag har glömt att berätta om en av veckans middagar som verkligen inte gick av för hackor. Krämigt, smakrikt och bara helt ljuvligt. Barnen älskade maten, vi älskade maten, snabblagat och billigt. Gissningar? Det vi åt var helt enkelt pasta Carbonara med extra äggula, extra parmesan, svartpeppar och fräsch sallad. Behövs inga mer ord. Laga!
Spaghetti Carbonara, 4 port
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.
Senaste kommentarer